Discuție Proiect:Muzică pop

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Blue[modificare sursă]

As dori si eu sa ma ajutati cu o traducere pentru: 'perfect for cutting your teeth on but no more than that!'. Va multumesc! Crokis 23 iunie 2008 14:48 (EEST)

Răspuns la Wikipedia:Cafenea. — AdiJapan 23 iunie 2008 17:07 (EEST)

Justin Timberlake[modificare sursă]

Cum as putea traduce aceasta categorie a premiilor Emmy: "Outstanding Original Music and Lyrics"? As avea nevoie pentru articolul Justin Timberlake... Multumesc anticipat! Crokis 21 iulie 2008 00:22 (EEST)

Muzică și versuri originale remarcabile. Alecsdaniel 22 iulie 2008 23:37 (EEST)

Propunere de proiect[modificare sursă]

Mă gândeam să inițiez un proiect și aș avea nevoie de ajutorul vostru. Am pornit de la faptul că pe wikipedia noastră legendele (sau cum vreți să le spuneți) muzicii nu au articole consistente. Michael Jackson, Abba, The Beatles nu au aceeași mărime proporțională cu cariera lor. Odată cu dezvoltarea ideii lui Tudor în legătură cu articolul săptămânii, m-am gândit să facem și noi un proiect asemănător: să dezvoltăm lunar un articol de maximă importanță din domeniul acesta. Am putea să ne împărțim sarcinile și să ne mobilizăm. Fiind o perioadă destul de extinsă, am avea timp și pentru articolele individuale. Momentan, ideea e doar idee. Ce ziceți, o punem în practică? Coco (discuție) 25 ianuarie 2009 03:22 (EET)

Puneți la cale și lăsați-mi si mie un mesaj când e gata partea de "bucătărie". Sunt dispus să vă ajut. --Bekuletz|Lasă mesaj 25 ianuarie 2009 04:07 (EET)
O idee frumoasă. Sunt de acord. Când putem începe?  Remigiu  discută  25 ianuarie 2009 13:50 (EET)
Yay, total de acord! Ne facem și noi un "calendar" ca la Art. Sapt? :D Alecsdaniel (discuție) 25 ianuarie 2009 13:59 (EET)

Să mai așteptăm puțin până își exprimă toți membrii proiectului opinia. Coco (discuție) 25 ianuarie 2009 14:09 (EET)

De acord:D. Sigur că sunt de acord doar că sper că printre aceste „legende” intră și Janet Jackson. O idee genială!;)--QabY (discuție) 25 ianuarie 2009 14:45 (EET)

Discuții[modificare sursă]

Am vorbit cu câțiva dintre colegii noștri și am ajuns la câteva concluzii:

 • Să creăm o pagină a proiectului în care să existe o listă de făcut pentru articolul respectiv care să cuprindă împărțirea acestuia în secțiuni. Apoi fiecare doritor va avea o secțiune de care se va ocupa. Sau mai multe, dacă vrea și rămân unele „neocupate”.
 • Perioada de o lună... este perioada maximă de editare a unui articol. Dacă se împlinește luna și articolul nu e terminat, se va trece la următorul. Însă, în mare, cum vom termina un articol, cum vom trece la editarea altuia.
 • Alegerea legendei... Slavă Domnului, sunt destule! Însă pentru început m-am gândit să facem un articol care este FA la en:wp. Pentru a avea o idee mai clară despre cum ar trebui să procedăm. Eu, Alecsdaniel și QabY am căzut de acord asupra lui Michael Jackson. Aștept și acordul/opinia celorlalți colegi.
 • Zilele astea să ne organizăm, apoi vom demara proiectul.

Aștept păreri. Coco (discuție) 25 ianuarie 2009 16:16 (EET)

Eu mă gândeam că am putea face un tabel cu toți membrii proiectului (și ceilalți care vor să contribuie) unde să alegem fiecare câte cinci propuneri (interpreți) și să le oferim fiecare puncte (prima propunere - 5 puncte, cea de-a doua 4 puncte ...). Iar la final să adunăm punctele obținute de fiecare personalitate. Cine obține cele mai multe puncte o să ajungă „articolul lunii”.--QabY (discuție) 25 ianuarie 2009 21:29 (EET)


Ok, oameni buni. Treceți la vot! Coco (discuție) 25 ianuarie 2009 23:04 (EET)

The 1st Legend is...[modificare sursă]

Pentru a scoate la capăt prima legandă, propun să votăm. Fiecare dintre participanții la proiect își va exprima dorințele față de "Articolul lunii", punand pe poziții începând cu "legenda 1" articolul său preferat. Astfel, articolul care este nominalizat de către majoritatea participanților, și se află în același timp pe primele poziții va deveni articolul lunii.

Utilizator Legenda 1 Legenda 2 Legenda 3 Legenda 4 Legenda 5 Legenda 6 Legenda 7 Legenda 8
Lucian C Celine Dion Whitney Houston Cher Annie Lennox Tina Turner Björk Frank Sinatra Elvis Presley
Alecsdaniel Cher Abba Whitney Houston Eurythmics The Beatles Britney Spears Celine Dion Tina Turner
Cristian Celine Dion Tina Turner Eros Ramazzotti Rick Astley Cher ABBA Michael Jackson The Beatles
GabY Celine Dion Janet Jackson Björk ABBA Whitney Houston Tina Turner Michael Jackson The Beatles
Coco Michael Jackson Elvis Presley ABBA The Beatles Frank Sinatra Björk Whitney Houston Celine Dion
 Remigiu  discută  The Beatles ABBA Michael Jackson Coldplay Björk Kate Bush Britney Spears Whitney Houston
Cosmin Tina Turner Celine Dion Whitney Houston Björk Elvis Presley Frank Sinatra Janet Jackson Michael Jackson

Notă - Utilizatorul Antonio este membru al proiectului P.M.P., dar momentan nu este disponibil și cel mai probabil nu va participa la procesul de votare.

Rezultate parțiale

Pentru fiecare clasare din tabelul de mai sus au fost acordate puncte astfel:

Pentru o nominalizare la categoria Legenda 1, articolul a primit 8 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 2, articolul a primit 7 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 3, articolul a primit 6 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 4, articolul a primit 5 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 5, articolul a primit 4 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 6, articolul a primit 3 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 7, articolul a primit 2 puncte.
Pentru o nominalizare la categoria Legenda 8, articolul a primit 1 punct.

Adunând punctajele, rezultatele finale sunt:
NOTĂ: Doar primele cinci articole clasate în funcție de nominalizările primite vor fi incluse pe calendar, iar la finele lunii iunie va fi organizată o nouă votare.

 1. Celine Dion - 34 pcte.
 2. Abba - 28 pcte.
 3. Whitney Houston - 26 pcte.
 4. Tina Turner - 23 pcte.
 5. Björk - 21 pcte.
 6. The Beatles - 19 pcte.
 7. Michael Jackson - 19 pcte.
 8. Cher - 18 pcte.
 9. Elvis Presley - 12 pcte.
 10. Frank Sinatra - 9 pcte.
 11. Janet Jackson - 9 pcte.
 12. Eros Ramazzotti - 6 pcte.
 13. Annie Lennox - 5 pcte.
 14. Britney Spears - 5 pcte.
 15. Coldplay - 5 pcte.
 16. Eurythmics - 5 pcte.
 17. Rick Astley - 5 pcte.
 18. Kate Bush - 3 pcte.

Calendar[modificare sursă]

2009[modificare sursă]

Notă- perioadele de lucru la un articol nu sunt bătute în cuie și depind de progresul făcut de către participanții la proiect. Astfel, perioada minimă de lucru se poate rezuma la două săptămâni. Calendarul va fi actualizat în raport cu munca contribuitorilor.

Pagina proiectului[modificare sursă]

Utilizator:Crokis/Teste Încă e în faza incipientă. La secțiunea „Articol curent”, se va face împărțirea pe secțiuni a articolului. Aștept feedback. Coco (discuție) 27 ianuarie 2009 11:22 (EET)

E foarte bine. Totuși, we need to be fast. Până diseară, trebuie terminat formatul. Începând de mâine, Celine Dion e articolul lunii, iar aici am creat o pagină cu ce trebuie făcut Wikipedia:Articolul lunii/Celine Dion.- Lucian C 27 ianuarie 2009 11:55 (EET)
M-am sfătuit cu Alecs și am decis să începem lucrul, am creat un tabel pe pagina aceasta și acolo o să ne trecem fiecare ocupația. După ce ne-am ales, bifăm în dreptul alegerii și după îndeplinirea sarcinii tăiem sarcina din lista.--QabY (discuție) 27 ianuarie 2009 17:09 (EET)

Proiect:Legendele muzicii pop Coco (discuție) 28 ianuarie 2009 10:53 (EET)

Lady Gaga[modificare sursă]

Pe langa legende gen Madonna si MJ ati pus-o pe Lady Gaga? Serios??? Doamne iarta-ma! Dar cate alte legede sunt si voi o puneti pe prostituata aia cu cat? 1-2 albume? Penibil!--93.122.135.24 (discuție) 21 decembrie 2009 01:40 (EET)

 • Salutări și dvs. În primul rând, acesta este proiectul muzică pop ce se ocupă cu tot ce este legat de acest gen de muzică. Cum Lady GaGa cântă pop, e normal să fie abordată de membrii proiectului. În al doilea rând, vizitați Proiect:Legendele muzicii pop. Acolo nu este inclusă LG. Pe acestă pagină s-a discutat doar despre proiectul anterior menționat. Uitați-vă de 2 ori inainte să faceți acuzații nefondate.--Coco (discuție) 21 decembrie 2009 15:15 (EET)

Cum intru?[modificare sursă]

Am o mica intrebare,cum as putea sa intru si eu aici?Sa fac parte din proiect?


Scrieti-va mai intai la membrii. ----—ErvinMesaj 24 decembrie 2009 00:04 (EET)

ALOO!![modificare sursă]

Mai este cineva aici??Vad ca e cam liniste ,niciun comentariu nou,niciun nou proiect...--Lorykitty98 30 decembrie 2009 22:26 (EET)

Ba, din potrivă, toți utilizatorii fac articole despre muzică, cei înscriși la proiect, vă îndemn să faceți la fel. Doar că momentan n-avem ce spune. --EЄrvin  ♪  30 decembrie 2009 22:31 (EET)

Proiect:Legendele muzicii pop[modificare sursă]

Incerc sa inteleg inteleg ratiunea pentru existenta proiectului Legendele muzicii pop si mi-e cam greu. Atata timp cat activitatea la Proiect:Muzică pop e relativ redusa, existenta a doua proiecte mi se pare inutila. Mai bine se strang toti in jurul unui proiect. Doar o parere. --Codrin.B (discuție) 29 februarie 2012 23:38 (EET)

Proiecte muzică[modificare sursă]

Pentru cei interesati, am deschis o discutie legata de coordonarea diverselor proiecte de muzica la Discuție Proiect:Muzică#Proiecte muzică. --Codrin.B (discuție) 1 martie 2012 00:01 (EET)