Discuție:Yoga

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Hmm se pare ca avem si niste membri MISA printre noi. Toate bune si frumoase atata timp cat nu ne trezim articolul Urinoterapie ;). Pana una alta pagina asta nu pastreaza NPOV.

Mulțumim pentru notificare, Stelian! Nu numai că era POV (sau nu, nu am stat să-l citesc de-a fir a păr), dar era și copiat de pe alt site. Am șters practic tot conținutul articolului, fiindcă era copiat în întregime, așa că poți să contribui cu informația de care dispui fără a fi necesar să te încadrezi într-un cadru existent. Succes! --Gutza 29 Apr 2004 11:46 (UTC)

Pe alocuri stilul este exagerat de poetic și de ermetic, și nu seamănă deloc cu un articol de enciclopedie. Înțeleg bine exaltarea unora cînd e vorba de acest subiect, dar aici trebuie să ne păstrăm sîngele rece și să explicăm lucrurile pe îndelete ca să înțeleagă cititorii despre ce e vorba.

Pe de altă parte, deși există numeroase feluri de yoga (vezi de exemplu articolul în engleză) aici se descrie unul singur fel -- dacă descrie e cuvîntul potrivit -- ceea ce sună ca un fel de încălcare a PDVN.

Încă o chestiune, măruntă: nu scriem cuvinte întregi cu majuscule. Mulți cititori asociază acest stil de scris cu senzația că li se urlă în urechi. Avem italice pentru a pune un accent deosebit pentru cuvinte sau pentru a cita. Avem și "ghilimele". Sau dacă chiar e nevoie ca un cuvînt să sară în ochi se pot folosi caractere aldine.

Mulțumesc. --AdiJapan 7 noiembrie 2005 12:42 (UTC)

Versiunea Yoga revizută[modificare sursă]

Am adăugat versiunea revizuită să fiu sincer și sursa germană (din Wikipedia -yoga) este concepută neclar. Dar dacă o găsiți OK cu unele completări ar putea să înlocuiască articolul original.- ----Parvus7 21 noiembrie 2006 12:42 (EET)[răspunde]

Observatii la articol: 1. Yoga sutras a lui Patanjali nu este un text hindus, si nu veti gasi in el referinte la religia hindusa. Este o lucrare cu un pronuntat caracter "tehnic". La fel si Hatha Yoga Pradipika.

2. Niyama(din cadrul Yoga Sutras a lui Patanjali) nu se refera la "devotament", ci la "devotiune" (fata de Divin).

3. Practicarea concentrației (dharana) și a meditației (dhyana) NU este comună majorității formelor de yoga. (nu este comuna in Karma Yoga - Yoga actiunii sau in Bhakti Yoga - Yoga devotiunii)

Persecuție politică[modificare sursă]

Da, tehnic Bivolaru era după Revoluție nevinovat, deoarece yoga și pornografia fuseseră decriminalizate. De aici și verdictul de persecuție politică de către regimul comunist. Tgeorgescu (discuție) 9 ianuarie 2019 17:16 (EET)[răspunde]