Discuție:Teorema lui Pitagora

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Premiul III științe.png
Acest articol a ocupat locul al III-lea la secțiunea științe, în cadrul ediției din martie 2015 a consursului de scriere.

Demonstrație logic greșită[modificare sursă]

demonstratia teoremei lui Pitagora pornind de la sin si cos este gresita, logic. Formula de la care se pleaca in demonstratie se bazeaza tocmai pe teorema lui Pitagora . Pitagora a fost unul dintre cei mai mari matematicieni ai secolului.a fost grec si toata lumea a invatat si auzit de teorema sa Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Vinersan viorica (discuție • contribuții).

Aveți dreptate. -- Victor Blacus (discuție) 25 martie 2015 22:08 (EET)

Ecuație?[modificare sursă]

În articol este introdusă de de mai multe ori formularea „ecuația lui Pitagora”. Terminologia matematică românească utilizează expresia „teorema lui Pitagora” sau, mai rar, „formula lui Pitagora”, nu „ecuația lui Pitagora”. Este adevărat că poate fi considerată și ca o ecuație cu două necunoscute, dar nu aceasta este tema articolului. --Bătrânul (discuție) 25 martie 2015 22:12 (EET)

E tradus din engleză, unde equation înseamnă și formulă sau relație. În limba română nu merge. -- Victor Blacus (discuție) 25 martie 2015 22:14 (EET)
Chiar în introducere se spune: „Teorema poate fi scrisă sub forma unei ecuații dintre cele trei laturi a, b și c...”. Corect ar fi „Teorema poate fi scrisă sub forma unei relații între cele trei laturi a, b și c...”.
Este adevărat că această relație poate fi considerată și ca o ecuație polinomială cu două necunoscute: (c = const.), sau cu trei necunoscute: , dar nu aceasta este tema articolului. --Bătrânul (discuție) 25 martie 2015 22:25 (EET)
Într-adevăr, după finalizarea traducerii se vor corecta eventualele greșeli lingvistice. Mulțumesc pentru atenționare. -- Alex Nico  (mesaj) 25 martie 2015 23:38 (EET)