Discuție:Svastică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Svastică vs. Zvastică[modificare sursă]

După cum bine a subliniat Elerium, svastică este forma principală în DEX. Deci cele două pagini trebuie unite, Svastică rămânând articolul principal, iar Zvastică devenind un redirect. --Vlad|-> 8 ianuarie 2006 14:07 (EET)

Interzicerea svasticii[modificare sursă]

Exista vreo sursa legitima ce afirma cele scrise in articol in legatura cu interzicerea ei in multe state si pedepsirea acesteia cu inchisoare in Romania de pana la 6 ani? BlocK (discuție) 27 martie 2010 15:52 (EET)

Svastica in Romania[modificare sursă]

Nu stiu de ce, dar textul mi se pare nationalista si lipsit de fundament stiintific. Zice ca svastica era totdeauna "simbolul nostru" si are "origini stravechi dacice"... Simbolul se poate gasi la oricare popor eurasiatic. Motivele populare despre care unii zic ca au o vechime foarte mare se circula intre popoare si nu au caracter etnic. Cred ca aici a gresit si Hitler. Poporul este mult mai nou ca simbolul. Romania de azi nu are 100 de ani vechime.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Seresbalint (discuție • contribuții).

Nu știu cine a introdus respectivul text. Ce nu e bine referențiat se poate elimina. —Andreidiscuţie 15 noiembrie 2012 16:01 (EET)
Svastica în ROMANIA (Basileía Romaíon)? Poftim: Palaiologos-Dynasty-Eagle.svg!!! Al dvs colaborator, --_florin DF 3 octombrie 2013 19:24 (EEST)