Discuție:Strada Constantin Stere din Chișinău

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Strada Constantin Stere din Chișinău este un subiect de care se ocupă Proiectul Chișinău, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre orice subiecte notabile legate de Chișinău Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mic pe scala de importanță.

Notabilitate[modificare sursă]

@Tolea93: Mulțumesc că creezi articole despre străzile din Centrul istoric al Chișinăului, dar mă tem că începem să coborâm sub pragul de notabilitate cu acest articol. Strada C. Stere nu are nimic deosebit în ea și nici o istorie ieșită din comun. Da, are 5 monumente de arhitectură de-a lungul ei, dar toate sunt de importanță locală și niciunul nu se regăseste în Registrul național. Eu aș zice că o stradă, fie și din Centrul istoric al orașului, poate avea articol numai dacă are, nu știu, măcar două monumente de importanță națională. Alți wikipediști au opinii și mai stricte: vezi un comentariu pertinent de la Andrei Stroe – Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Străzi în Chișinău – și altul de la AdiJapan – Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2010/ianuarie#Serii de cioturi cu foarte putine informatii. //  Gikü  vorbe  fapte  20 februarie 2021 01:19 (EET)[răspunde]

Mulțumesc, știu că este o stradă nesemnificativă, сu o lungime de doar 200 de m., însă țin să-ți aduc la cunoștință că articolul pentru strada dată a fost creat doar din considerentul că aceasta împreună cu alte 10 artere, delimitează (conform Deciziei Consiliului Municipal Chișinău cu privire la securizarea și dezvoltarea zonei Centru – Nucleul istoric”) zona centrului istoric de restul urbei, fiind o parte componentă a segmentului „A. Mateevici – C. Stere – Sf. Andrei – ș.a.m.d.”. Și al doilea moment, ca să înțeg, statutul de monument de importanță „locală” nu mai are valoare aici, ori care e ideea, fiind-că pentru oraș (și doar pentru oraș) acestea au importanță; iar cele de importanță națională sunt „trei în cruce pe două străzi”... — Tolea93, 22 februarie 2021, 16:28 (EET)
E la limită. Îi drept la limită. Sfatul meu e să nu abordezi străzi și mai mici... //  Gikü  vorbe  fapte  22 februarie 2021 17:13 (EET)[răspunde]
De acord, de altfel nici nu planificam fiece hudiță, asta doar face perimetrul istoric complet + mai are cele 5 monumente. — Tolea93, 22 februarie 2021, 22:33 (EET)