Discuție:Stigmate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Nu se poate pune titlul la singular? Conform politicii oficiale... --_ F1orinvorbărieisprăvi 23 iunie 2012 10:24 (EEST)

Păi propune forme, mie asta mi s-a părut cea mai potrivită. Putem pune Stigmata, care e pluralul în latină, dar mi se pare mai potrivit Stigmate. Francezii au Stigmates, deci exact la fel.

Nu putem pune Stigmat pentru că fenomenul întotdeauna definește mai multe semne, nu se știe de nimeni care să aibă un singur semn.

Este exact ca și in cazul cavalerilor teutoni, este vorba de un grup de semne. De aceea cred că e corect așa, dar dacă cineva are o formă mai bună care să sune mai bine... --Michael (discuție) 23 iunie 2012 12:18 (EEST)

Dacă propuneam eu o formă schimbam titlul și gata, nu mai deschideam această discuție. De aici reiese că e corect Stigmat - urmă lăsată de o rană, de o plagă; cicatrice; fără a introduce în definiție nimic de corespondența cu rănile rezultate din crucificarea lui Iisus. Prin urmare articolul nu tratează toate aspectele legate de Stigmat. Ce importanță are aici denumirea articolului Teutonic Knights sau Teutonic Order? - care e numele propriu al unei organizații. --_ F1orinvorbărieisprăvi 23 iunie 2012 12:33 (EEST)

Putem pune Stigmata dacă crezi că e mai bine. Alte idei momentan nu am. --Michael (discuție) 23 iunie 2012 12:26 (EEST)

Să vedem ce părere au și alți wikipediști, nu sunt expert în acest domeniu )) --_ F1orinvorbărieisprăvi 23 iunie 2012 12:34 (EEST)

Ok, înteleg, numai că aici nu analizăm cuvăntul stigmat ci este vorba despre un fenomen mistic religios foarte concret la a cărui denumire se folosește acest cuvant, Stigmata. Stigmata sau Stigmatele definesc un fenomen ce este echivalentul unui nume propriu. Cred că oricare dintre următoarele este bun: Stigmate, Stigmatele sau Stigmata.

Așa au și francezii și englezii deci hai să nu inventăm noi roata și să cautăm nod în papură.

Desigur să își spună părerea fiecare și să se gasească cea mai bună variantă--Michael (discuție) 23 iunie 2012 13:25 (EEST)