Discuție:Silviu Guga

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Silviu Guga este un "caz" de istorie literară. Dupa debutul în antologia cenaclului studenţesc "Pavel Dan" din Timişoara, "Efigii" ( unde a debutat şi Şerban Foarţa, adevaratul iniţiator al postmodernismului în literatura noastra ), a publicat o povestire în revista "Amfiteatru" care a fost apreciată de Monica Lovinescu la postul de radio "Europa libera" (în 1968) şi debutul propriu-zis cu volumul de proza scurta, "Ceva trebuie sacrificat" a fost sistat (în 1972) pentru că autorul nu a vrut să-i schimbe titlul aşa cu i se sugerase. A revenit la scris dupa aproape 40 de ani şi debutează cu romanul "Baiatul din două lumi". 
Are romane şi eseuri scrise şi nepublicate precum si un "Alt jurnal de la Păltiniş". Actualmente este director literar al revistei "Cenaclul de la Paltiniş" (apreciata în "România literară" nr.34/2009 )
Cei care propun ştergerea  paginei e bine înainte sa citească acest roman, cronica criticului Ioan Mariş (prof.univ. de teorie a literaturii) din revista "Euphorion" şi inverviul scriitorului din revista electronica "Agero".  
                                                                                                    George Marcu, 
                                                                                      (fost elev al profesorului Silviu Guga)