Discuție:Reșița

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Reșița este un subiect de care se ocupă Proiectul Orașele României, proiectul care se ocupă cu întreținerea și dezvoltarea articolelor despre orașele din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.


Diacritice[modificare sursă]

Articolul mai are nevoie de schimbarea diacriticelor. Va rog daca puteti sa le schimbati. Am sa incerc eu cat mai curand posibil. --Locketudor 15 august 2005 07:12 (UTC)

Sorry Locketudor, prea e luat de la resitaonline.ro. Poate adaptezi un pic, poate mai scoți ce nu ți se pare relevant.Elerium | Mesaje către Elerium 13 decembrie 2005 21:54 (EET).Răspunde

Articolul cu Reșița nu mai are probelme de genul asta.

Completare,istoric.[modificare sursă]

Satul Cuptoare,administrat de Reșița îl găsim în anul 1554, cu numele Kuptor(Mala Petyka),în lucrarea lui Engel Pal privind "Sangeacul Timișorii sub ocupația turceascăa 1554-1579", localizat și pe harta anexata lucrării.Apare pentru prima dată adaugată și această denumire “Mala Petyka”care apoi nu o mai găsim. Satul este menționat, ca aparținând de “Bogcsai nahie”(nahie fiind o subdiviziune a sangeacului), iar în “defter” (registru de impozite) din anul 1554, la poz. 303 din defter, este trecut cu 9 gospodării, plătitoare de impozit. Pe lista turcă de impozite din anul 1554 apare pentru prima dată și numele satului românesc Recsica. Fapt ce infirmă anul 1673 de atestare a Reșiței dat de alți autori. Sursa: SIMION MEDA "MONOGRAFIA comunei CUPTOAREA-SECUL ,2005. Manuscris existent la parohia ortodoxă din Cuptoare-Reșița. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 85.186.118.156 (discuție • contribuții).

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Vă rugăm se eliminați din articol legăturile la această imagine. Dacă doriți, puteți lua parte la discuția din Wikipedia commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 23 martie 2008 00:41 (EET)Răspunde

Harta iosefina a Banatului[modificare sursă]

Cu aceasta editare am eliminat din articolul principal o poza cu Harta iosefina a Banatului, care evident, in momentul de atunci, si pana in momentul prezent se prezinta foarte neclara, o harta de mare valoare istorica dar cu foarte putina claritatea stiintifica in forma ei prezenta, lipsind marcajele oraselor pe aceasta harta pentru a ilustra concret ce vede privitorul in acea mare de verde. Indicatiile oraselor exista dar foarte mici, atunci cand deschidem fisierul in marimea originala. Eliminarea pozei fara creearea unei discutii a fost o greseala din partea mea. Deschid aceasta discutie pentru a concretiza cum procesam harta pentru a deveni mult mai clara in articol.

Discutia a inceput in alta parte. Vezi si aici --TudorTulok (discuție) 30 martie 2012 17:18 (EEST)Răspunde

Ok, imi cer scuze de modul de abordare a problemei. Hartile iosefine sunt alfa si omega in materie de cartografie si tocmai de aceea au mare valoare stiintifica, chiar daca dumneavoastra nu vedeti unde este valoarea din cauza claritatii imaginii. Gasiti dv o alta harta stiintifica antedatata acesteia si atunci va voi reevalua pozitia asupra stergerii ei. Este valoroasa prin simpla ei existenta si prin integrarea ei acum 200 si ceva de ani intr-un proiect habsburgic de mare amploare la nivel continental. V-ati uitat la commons ce legaturi are? Nu cred. Puteti s-o stergeti sa faceti ce doriti dv si sa refaceti articolul pe care l-ati completat. Va reamintesc ca la wikipedia informatiile introduse trebuiesc sustinute prin surse de incredere, adica prin referinte. La articolul Resita, exista doar o referinta introdusa in acest moment. Va rugam sa completati sursele dupa care introduceti informatii, altfel se va considera cercetare originala, interzisa la wikipedia. Numai bine si spor la treaba. Asybaris aport 30 martie 2012 19:31 (EEST)Răspunde

Buna seara am un ceas marca Artron nu găsesc prețul ,nu găsesc alte ceasuri aceasta marca[modificare sursă]

Buna seara am un ceas marca Artron de dama nu_i găsesc valoarea și nici alte ceasuri ,aceasta marcă tudorsimion690@gmail.com 92.85.239.230 (discuție) 29 iulie 2022 23:15 (EEST)Răspunde