Discuție:Rasism

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Citez din articol:

După anul 1945 în domeniul științific se exclude complet rasismul din teoriile despre rasele de oameni, dar este mai departe ignorat din punct de vedere politico-social teoria rasistă darwinismul social (legea selecției naturale din biologie).

Pentru mine este încă neclar ce vrea să exprime propoziția asta. "Darwinismul social" nu este o teorie a biologiei, ci o ideologie, și el nu se reduce la legea selecției naturale din biologie, ci reprezintă o extrapolare cu culoare politică a acesteia. După mine aceste aspecte se impun a fi clarificate iar fraza reformulată.

Remus Octavian Mocanu 7 septembrie 2007 18:00 (EEST)

  • "Darwinismul social" nu are nimic cu teoria lui Darwin, este numai o interpretare tendențioasă a acestei teorii biologice, pentru scopurile de discriminare a unor grupări. Aceste ideologii dușmănoase există sub diferite forme din păcate și azi. Dacă cineva dorește să îmbunătățească sau să întregească articolul, din partea mea poate să o facă. Teoriile sau interpretările acestor trăsături negative a societății omenești sunt foarte contradictorii.--P-7 ✍ - 9 septembrie 2007 02:07 (EEST)

Despre rasism[modificare sursă]