Discuție:Nicolae Victor Zamfir

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Am adaugat faptul ca domnul Zamfir a fost membru deplin si voluntar al partidului comunist Roman (PCR). Oricum, cele original scrise ca dl. Zamfir a fost cumva "obligat" sau "fortat" sa devina membru PCR, suna cam tras de par, fara sa contribuim cu alte informatii. Nu deveneai membru de partid chiar atat de usor, aveau criterii, ba chiar trebuia sa-ti dai demisia din Securitate inainte sa intrii in partid. Nu am adaugat si faptul ca este membru al masoneriei Romane, nici nu stiu in care sectie as adauga. Foarte scarbos cine a scris articolul. V-ati dat de ceasul mortii sa contorsionati adevarul atat de tare incat rezultatul pare jenant si penibil, de genul "gloria institutului", si "fortat" in timp ce are numele pus pe articole cu Ceausescu. Serios, vatnicele? Sextantul (discuție) 14 octombrie 2023 00:07 (EEST)[răspunde]

Da, un mic memorandum ce s-a intamplat aici. Astia aveau pagina scrisa ca NVZ ar fi fost "fortat" sa intre in PCR, o poveste romantica despre cum el nu a vrut defapt, si cum totusi a trebuit sa intre etc, ma, rog, vedeti in istoria paginii. Acest lucru scris in timp ce NVZ apare cu numele pe articole stiintifice cu Valentin Ceausescu - adica cum? L-a bagat Valentin cu capul in buda si l-a fortat sa publice articole? Cum isi imagineaza astia ca s-a intamplat? Domn'le, ca sa parafrazez, cand publici articole cu familia Ceausescu printre autori, esti cineva, tata. Ba, poate nu stiau aia de la CIA, dar lasa ca (doar) acum se afla. Bineintles, fara niciun citat care ar fi justificat "rezistenta eroica" a lui NVZ la a intra in PCR (mai trebuie spus?).
Apoi s-a editat pagina ca sa se stearga detaliile cum ar fi rezistat NVZ. Apoi vine unul din astia si baga "citation needed" la faptul ca a fost membru PCR. Dupa aia, peste cateva zile, sterg totul despre PCR si despre cum a fost membru UTC si lasa asa. Ar fi bine sa se memoreze cine a editat pagina ca sa ascunda faptul ca a fost membru PCR / UTC deoarece intro buna zi se va afla clar atunci cand li se vor face dosarele publice.
Spasiba vatniceiilor, v-ati ales partea, obstructia si obscurarea adevarului. Nimic nou pentru poporul Roman. Treaba voastra. Faceti cum doriti.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Sextantul (discuție • contribuții) la 9 noiembrie 2023 09:31.
Să înțeleg: cereți citarea surselor de la cei care au scris despre rezistența la aderarea la UTC; când nu apar citări, ștergeți afirmația. Când se cere citare despre apartenența la PCR, și ulterior altcineva șterge afirmația, sunteți indignat. Nu e cumva un dublu standard? Standardul e unic, și e enunțat la WP:VER și WP:BPV.
Dumneavoastră știți ce înseamnă vatnicel, dar după ton sună a atac la persoană. Vă rog să renunțați la această atitudine, nu ajută la nimic. Discutând civilizat, veți realiza mai multe. —Andreidiscuție 9 noiembrie 2023 09:48 (EET)[răspunde]
N-ai inteles corect, eu n-am facut nicio afirmatie despre NVZ ci doar am sters concertul de balalaica care era deja scris acolo. Daca nu intervenea nimeni, NVZ ramanea ca un biet si amarat personaj care ar fi fost cumva fortat sa fie membru al Partidului Comunist Roman (PCR). Acum insa ca ati sters partea si cu PCR si cu UTC, aceasta pagina contine mai putina informatie decat sursele oficiale si chiar din spusele NVZ reiese si ca a fost membru UTC si PCR (ie: secretar de partid):
„Nicolae Zamfir a fost a fost ultimul secretar de partid de la IFIN, în ’89, membru al Comitetului Central al UTC – se pregătea pentru Comitetul Central al PCR. Ioan-Aurel Pop, șeful Academiei Române, fost coleg cu Nicolae Zamfir la UTC, a manifestat susținere față de prietenul său. Sunt amândoi brașoveni, colegi de generație. Prin legăturile pe linie de partid și poate și pe linie de alte servicii au reușit să formeze această rețea care a opacizat sistemul de cercetare și nimeni din afară nu a putut să rupă această cumetrie, o semidistrugere a sistemului de cercetare”, a declarat Nicolae Zamfir pentru B1.ro.
Desi nu inteleg de ce trebuie sa-ti spun acest lucru, dar sfaturile nesolicitate ale tale nu-mi trebuie, si poti sa le indrepti catre prietenii tai, familiei tale, copiilor tai, samd, deoarece vorbesti cu o persoana necunoscuta; iar acest lucru, in afara faptului ca n-are nicio legatura cu contextul. In plus, nu a fost nicio "discutie" inca, iar din cate vad, tu esti cel care te simti cu musca pe caciula, desi nu te insultase nimeni. In cazul ca nu poti sa faci acest lucru, mai bine nu raspunzi. Chiar si asa, ai consumat jumatate din raspunsul tau ca sa dai sfaturi in baza unor judecati de valoare unui necunoscut pe Internet. Orice interpretare asupra cuvantului "vatnicel" pe care ai inferato "din ton" este pur si simplu un figment al imaginatiei tale, mai ales ca acest cuvand l-am creat eu pe butuci si nu este definit in DEX.
Sincer vorbind, avand situatia cat si reactiile voastre inflamate, eu vad foarte clar ca incercati sa ascundeti date pana la absurd, adica, pana la momentul in care chair NVZ recunoaste ca a fost membru. Acum sper ca puteti sa editati pagina cum trebuie ca sa aduagati citatul ca sa apara ca justificare ca a fost membru UTC/PCR.
Ia hai sa vedem daca vei edita pagina cum trebuie ca sa-ti respecti propriile cuvinte si sa evitam standardele duble. Da? Ia pofteste. :) Sextantul (discuție) 9 noiembrie 2023 13:52 (EET)[răspunde]

Daca a fost membru PCR / UTC, asta inseamna ca posturile la ELI-NP se dadeau doar pentru colegii sai comunisti si copii dumnealor, sau mai scapau cativa cu un post primit asa, pe de'a bunelea? Sublerul (discuție) 11 noiembrie 2023 23:07 (EET)[răspunde]