Discuție:Leprechaun

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Zâne[modificare sursă]

În legătură cu modificarea că un Leprechaun nu este un tip de zână din mitologia irlandeză. Am „impresia” (nu „certitudinea” că este vorba totuși de mitologie) că o zână nu este neapărat o divinitate de tip feminin (asta dacă toate divinitățile au sex). Citez tot din wikipedia, dar sunt și 3 referințe acolo: „Imagina zânei foarte atractivă, de regulă ca o femeie minionă, a apărut în perioada de glorie a romantismului în literatura de specialitate occidentală și s-a dezvoltat în epoca victoriană.” (Ref: 1 Lewis - The Discarded File: An Introduction to Medieval and Renaissance Literature. pag. 129-130; 2 Briggs - An Encyclopedia of Fairies, The Fairies in English Tradition and Literature (1976) Pp. 11.; 3 Fairy, Enciclopedia Columbia). --_florin DF 6 octombrie 2014 09:53 (EEST)

Nu știu la irlandezi, dar la români zânele au sex și el este femeiesc. Piticotul ăla poate fi orice, numai zână nu (eventual „zănatic”)! „Spiriduș” nu e suficient? --Pafsanias (discuție) 6 octombrie 2014 10:12 (EEST)
Bun, rămâne și așa. Ideea era că articolul nu este despre ceva de la români, iar irlandezii zic că este a type of fairy (dacă căutăm feminine pe aceea pagină găsim ceva despre Fata din Romance languages, în rest tăcere despre sexul zânei). Dar ca să nu creăm confuzie în mintea cititorului român e suficient și așa cu „Spiridușul”--_florin DF 7 octombrie 2014 07:21 (EEST)