Discuție:HC

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
P Computer-science.svgArticolul HC este un subiect de care se ocupă Proiectul Informatică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre Informatică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Permisiune[modificare sursă]

Am primit la Wikipedia o copie a mesajului de la Prof. Adrian Petrescu, prin care acesta ne oferă „permisiunea de a folosi materialele de pe situl csit-sun.pub.ro despre calculatoarele romanesti de dinainte de revolutie (http://csit-sun.pub.ro/index.php?op=3&sop=1) in cadrul articolelor corespunzatoare de pe Wikipedia.” Pentru verificare mesajul are indicativul OTRS Ticket#: 2007080810018761. — AdiJapan  10 august 2007 08:53 (EEST)

Unde e legatura cu ZX Spectrum (sau din familia ZX)?[modificare sursă]

Asa cum e scrisa pagina, ar parea ca HC-urile au fost inventie pur romaneasca, fara nici o sursa de "inspiratie" externa...89.137.187.148 (discuție) 1 noiembrie 2011 00:22 (EET)Apass

Vă invităm să completați pagina cu informațiile relevante, susținute de surse.--Strainu (دسستي‎)  1 noiembrie 2011 16:45 (EET)
Timpul este intotdeauna o piedica. Totusi, faptul ca seria HC (si chiar CIP) este inspirata / copiata din seria ZX Spectrum este destul de bine stabilit.89.137.187.148 (discuție) 3 noiembrie 2011 21:18 (EET)Apass
informatia disponibila din surse ne-partizane, adica altcineva decit proiectantul calculatorului, este foare limitata pentru ca Romania in acea perioada era izolata. Dar continutul articolului este evident gresit: 'Acestea erau bazate pe procesorul Z80 al companiei engleze Sinclair' - procesorul Z80 era produs de Zilog iar compania engleza Sinclair producea ZX Spectrum, dupa care HC a fos clonat. Normal ca nu s-a publicat asa ceva, dar surse orale din ICE Felix spun ca s-a facut reverse engineering cu masuratori pe placa de baza.