Discuție:Experiență extracorporală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Psi2.svgArticolul Experiență extracorporală este un subiect de care se ocupă Proiectul Psihologie, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre psihologie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Titlu[modificare sursă]

Mutat de la Discuție Utilizator:Accipiter Gentilis.

...Am o întrebare: de ce ai preferat forma „extracorporeală”, care nu apare în DEX, față de forma „extracorporală”, care apare? --Pafsanias (discuție) 23 iulie 2013 22:23 (EEST)

Literatura medicală în limba română folosește varianta engleză a termenului. De exemplu circulație extracorporeală, lithotripsie extracorporeală, epurare extracorporeală, terapia extracorporeală cu unde de șoc --Accipiter Gentilis (discuție) 23 iulie 2013 23:54 (EEST) P.S. În DEX întradevăr termenul este extracorporal. Tehnic vorbind, nu știu care variantă ar fi cea corectă, cea folosită în literatura de specialitate, sau cea din dicționar ?! Probabil cea din dicționar primează față de cea în uz.

....„extracorporeal” nu se justifică. Am observat și eu că „extracorporeal” circulă pe NET, oarecum în afara corpului organic al limbii române. --Pafsanias (discuție) 24 iulie 2013 00:05 (EEST)

Gata, am modificat comform variantei din DEX.--Accipiter Gentilis (discuție) 24 iulie 2013 00:12 (EEST)