Discuție:Corina Chiriac

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Stock post message.svg De făcut pentru articolul Corina Chiriac: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

  Eticheta copyvio[modificare sursă]

  Am reintrodus eticheta „copyvio” deoarece la situl respectiv, jos scrie „© Copyright RoStClub All Rights Reserved.” Nu este menţionat vreun an şi nu scrie nicăieri că articolul lor este preluat de pe Wikipedia. Până se rezolvă această problemă, cred că eticheta ar trebui lăsată să stea.--Mycomp (discuţie) 10 ianuarie 2010 01:02 (EET)

  Problemele articolului[modificare sursă]

  Indiferent dacă articolul a fost scris de Mircea82 sau de cei de pe site (am eu o bănuială că ei au pus sub copyright ceva ce nu era al lor... în fond, datele de redactare de pe Wiki se pot obţine foarte uşor, iar pe site putem inspecta vechimea paginilor din fereastra de proprietăţi), reorganizarea materialului ar rezolva problema posibilei violări. Multe dintre informaţii sunt irelevante (toate participările la toate emisiunile şi toate spectacolele e cam mult, nu toate au fost atât de importante pentru cariera ei), iar formatarea articolului numai wikipedistică nu e. Din 63 KB de acum ar trebui să rămână în jur de 30, cel mult. Dacă apoi adăugăm referinţe în text, nu văd de ce nu l-am propune ca articol bun. Dacă mai lucrăm puţin, facem rost de nişte fotografii şi ne asigurăm că articolul menţionează toate aspectele importante legate de subiect, mai apoi ar putea candida pentru articole de calitate.

  Mircea82, dacă tot susţineţi că stăpâniţi foarte bine subiectul, aţi putea trata lucrurile în direcţia asta. Pentru început, citiţi de pe Wikipedia engleză câteva articole de calitate despre cântăreţe pop. Apoi începeţi să „sincronizaţi” articolul după acele modele (mai ales în privinţa structurii). Am să vă ajut şi eu, în limita timpului disponibil. (impy4ever (discuţie) 30 ianuarie 2010 11:32 (EET))

  PDVN[modificare sursă]

  Utilizatorul Mircea82 mi-a scris pe pagina mea de discuţii: „LUCREZ PT. D-NA CORINA CHIRIAC” (sic), aşa că am pus eticheta PDVN.--Mycomp (discuţie) 31 ianuarie 2010 00:46 (EET)

  Nu e atât de mult vorba de neutralitate aici, cât e problema unui conflict de interese şi a eventualei lipse de verificabilitate. E cea mai proastă recomandare pe care şi-o poate aduce un wikipedist, îmi pare rău să o spun.
  Trebuie să rezolvăm însă o dată pentru totdeauna figura cu notiţia de copyright. Eu l-am crezut din prima pe d-l Mircea82 când a spus că textul îi aparţine (vezi şi mai sus pe această pagină) şi că a fost plagiat, prin urmare trebuie să le trimitem nişte petarde binemeritate hoţilor. E foarte grav să ciordeşti un text (pentru că aşa se cheamă acţiunea) şi să scrii sub el că ai drept de autor pentru el – astfel a procedat site-ul de care vorbeaţi, d-le Mycomp. Dar ne vom ocupa de ei.
  Îi rog pe toţi utilizatorii să discute despre articol AICI, nu pe pagini de utilizator, pentru ca să avem tot conţinutul, toate argumentaţiile la un loc. Am propus să îmbunătăţim articolul, aştept reacţii în sensul ăsta. (impy4ever (discuţie) 31 ianuarie 2010 00:59 (EET))
  Eu nu zic că nu îl cred pe Mircea82, dar la Wikikpedia nu se lucrează pe cuvânt de onoare. Drepturile de autor trebuie luate în serios ca să nu ne trezim cu surprize. La situl respectiv nu scrie un an anumit, doar All Rights Reserved etc., deci e greu de verificat care articol a apărut mai întâi. Dar deocamdată nu mai bag eticheta copyvio.--Mycomp (discuţie) 31 ianuarie 2010 01:07 (EET)

  corina[modificare sursă]

  Salutare tuturor

  OK. Am inteles in sfarsit ce nu e in regula. Sunt fan Corina si lucrez pt ea la administrarea siteului ei www.corinachiriac.ro Chestia cu plagiatul e o prostie. Eu personal am facut aceasta bigraife stand ore in sir prin biblioteci (consultand presa din anii '70 si '80) si cautand prin arhiva pesonala de presa a Corinei. Doriti sa modific pagina? Sa mai scurtez din date? Intr-adevar am pu mai toate aparitile Corinei la Tv din ultimii ani. Sunt de acord sa mai compactam biografia. Daca imi dati unda verde ma apuc de treaba.

  Doriti sa va confirme si Corina faptul ca lucrez pt ea??? Sa va trimita un mail de confirmare?? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mircea82 (discuție • contribuții).

  Nu ne-ar folosi la nimic confirmarea dumneaei, mai bine trimiteţi-i urările noastre de bine. E clar că nu ne batem pe articolul ăsta dintr-un alt motiv decât acela că vrem să iasă cât mai bine totul. Evident că aveţi undă verde, doar suntem la Wikipedia! Ce v-aş ruga înainte de toate, dacă nu cer prea mult: aţi putea revedea acele referinţe din presă şi să le treceţi ca note explicite în articol? Una dintre cele mai apreciate (şi spectaculoase) tipuri de contribuţie la Wikipedia este aducerea în spaţiul virtual a unor referinţe de pe hârtie, mai ales a unora greu de găsit. Probabil că nimeni de pe Wikipedia nu are acces la informaţiile pe care le-aţi putut obţine Dvs. Eu am doar câteva cărţi din care aş putea cita câte ceva despre Corina Chiriac şi probabil că sunt surse mult mai imprecise (de pildă, D. Caraman Fotea). Iar d-l Mycomp, dacă-mi amintesc bine, are chiar mai puţin de atât. Alţi voluntari încă nu s-au pronunţat. Repet, ar fi grozav să putem transforma articolul într-unul bun sau chiar într-unul de calitate! (impy4ever (discuţie) 31 ianuarie 2010 01:21 (EET))

  Sigur ca da. Am sa tai toate chestiile irelevante si le voi lasa doar pe cele importante.

  Sigur ca voi preciza sursele insa nu prea stiu cum. Eventual o sa va scriu dvs de unde sunt aceste surse. Majoritatea sunt din arhiva Ziarelor Saptamâna, Flacăra, Tribuna şi Litoral toate facand parte din arhiva d-nei Corina Chiriac. Daca imi veti explica cum sa pun citatele e perfect. Hai ca ma pun pe treaba. Sa+mi spuneti cum vi se pare versiunea noua.


  Scuze ca mai devreme am reactionat mai nervos dar nu stiam ce si cum.

  Corina[modificare sursă]

  Am scos majoritatea paragrafelor care nu aveau o importanta mare.

  Spuneti-mi cum sa fac cu citatele.

  Cred ca ar trebui sa mai stergeti din acele avertizari.

  Numai bine,
  Mircea82

  Vă salut. Într-adevăr, am remarcat că aţi şters un sfert din articol (de la 65 KB s-a ajuns la 49), dar în acelaşi timp mi-aţi dat de înţeles că nu v-aţi uitat peste articole de calitate cu biografii de cântăreţi (de la Wikipedia engleză, cel mai bine), aşa cum , v-am sfătuit. Vă daţi seama că probabil aveam ceva în plan când am spus asta. Problema articolului nu era în fond că pomeneaţi participarea la emisiunile televizate X, Y şi Z, ci că foloseaţi exprimări prea generoase pentru astfel de informaţii – unde Dvs. aţi scris câte un paragraf pentru fiecare apariţie, mai wikipediceşte ar fi fost să scrieţi o singură frază care să enumere: în anul sau perioada cutare a participat la emisiunile televizate X (postul M), Y (postul N) şi Z (postul P). Există foarte mult text redundant în articol, iar asta nu se repară doar ştergând câte un paragraf sau altul. Ştiţi cum va fi? Săptămâna asta am să încep să reformulez eu articolul în maniera unui rezumat (dacă acum este o cronologie, ceea ce e nonstandard pentru Wikipedia). Cu ocazia asta, am să verific dacă nu era de fapt notabil câte ceva din ce aţi şters în ultimele zile.
  Da, două etichete de avertizare au fost îndepărtate chiar acum.
  Iar în al treilea rând, pentru cum se citează din surse v-am mai oferit o dată legătura către ghid, zilele trecute: Wikipedia:Note.
  Era să uit. Există şi un al patrulea rând: Dvs. puteţi face rost de o fotografie a copertei discului Valurile Dunării? Eu unul nu am găsit pe nicăieri şi ar fi foarte binevenită în articolul respectiv. Numai bine! (impy4ever (discuţie) 5 februarie 2010 09:04 (EET))

  corina[modificare sursă]

  Avand in vedere ca sunt fan Corina Chiriac si ii administrez siteul credeti-ma ca am sters lucruri fara o relevanta prea mare. Am copertile albumelor Corinei scanate de mine. Daca nu intra in incidenta drepturilor de autor vi le voi trimite prin mail. Sa-mi dati daca se paote o adresa sa le trimit. Am inteles ce ati scris mai sus. M-am uitat la articole de calitate pe Wiki in engleza. Imi voi face timp sa fac pagina dupa modelul acelora de calitate. --Mircea82 (discuţie) 11 februarie 2010 17:03 (EET)

  Trimiteţi-le, vă rog, la numaisuna@yahoo.com . Vă mulţumesc! (impy4ever (discuţie) 11 februarie 2010 22:58 (EET))

  poza[modificare sursă]

  As putea sa stiu si eu de ce s-a sters poza Corinei??? Aceasta poza era pusa de luni de zile cu acordul solistei. --Mircea82 (discuție) 27 februarie 2010 01:58 (EET)

  Poza s-a șters în mod semiautomat pentru că erau insuficient completate datele despre ea. În plus, nu e suficient acordul Corinei Chiriac decât în momentul când ei i s-au cedat toate drepturile de autor asupra imaginii. Cunoașteți numele fotografului, se poate lua legătura cu el? Ideal ar fi ca fotograful să ne permită să o folosim sub o licență liberă gen Creative Commons, însă ne trebuie acordul său scris (repet, nu al subiectului din fotografie, ci al fotografului), adus la Wikimedia și inclus într-un tichet OTRS. (impy4ever (discuție) 27 februarie 2010 06:37 (EET))

  Am inteles. In situatia in care d-l fotograf Aurel Mihailopol este decedat de peste 15 ani ce se poate face? Sunt insa foarte curios de ce la d-na Angela Similea sau alte soliste, fotografiile stau acolo de ani de zile fara sa fie "deranjate" de nimeni. Sunt chiar % in regula cu drepturile de autor??? Eu personal n-as crede. Dar asta e situatia.... Daca asa stau lucrurile o sa trimit o fotografie facuta de mine personal. --Mircea82 (discuție) 28 februarie 2010 05:51 (EET)

  Alte interviuri[modificare sursă]