Discuție:Brazilia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Steaua articolelor de calitate Brazilia este un articol de calitate; acesta, sau o versiune anterioară a acestuia, a fost identificat ca fiind unul dintre cele mai bune articole produse de către comunitatea Wikipediei. Articolul este încă deschis îmbunătățirilor; așadar, dacă considerați că îl puteți îmbunătăți, puteți să o faceți.
6 octombrie 2009 Propunere articol de calitate Promovat
Location of Continents.svgArticolul Brazilia este un subiect de care se ocupă Proiectul Țările lumii, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre țările lumii Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
LinkFA-star.pngACAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa AC pe scala de calitate.
TopAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa top pe scala de importanță.

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Te rog scoate-le din articole sau alătură-te discuției de la commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 1 februarie 2007 08:25 (EET)

Corecturi și dezvoltare[modificare sursă]

Salut, Michal. Am mai pieptănat puțin textul până la secțiunea Demografie/ Arii urbane (exclusiv), te rog să „recosmetizezi” textul până la această secțiune.

  • Ce nu am înțeles, a fost termenul „Limba braziliană a semnalelor”, în consecință am lăsat-o așa cum l-ai formulat. Poate dacă îmi dai niște indicii suplimentare, împreună vom găsi un termen potrivit. Numai bine,--ZOLTAN (discuție) 22 martie 2009 19:39 (EET)
  • Ok! E vorba de limbajul internațional al semnelor folosit de comunicarea persoanelor surdo-mute. Pe wp. ro apare un singur text cu referire la statutul de „limbă oficială” a acestui limbaj:
Limbajul semnelor
Aproximativ o persoană dintr-o mie folosește limbajul semnelor ca prim limbaj de exprimare. Un număr ridicat de țări recunoaște limbajul semnelor. La 17 iunie 1988, Parlamentul European a aprobat în unanimitate o rezoluție privind limbajul semnelor, prin care se cere tuturor statelor membre să recunoască limbajul lor național al semnelor drept limbă oficială a persoanelor surdomute.(de la [1])
Cred că e bine să folsim expresia: „limbajul brazilian al semnelor”. Am să modific!--ZOLTAN (discuție) 22 martie 2009 20:28 (EET)

Rețeaua rutieră a Braziliei[modificare sursă]

„Dat fiind că Brazilia are 1.355.000 de kilometri de autostrăzi... ”?! Nu cumva e vorba de lungimea totală a rețelelor rutiere ?--ZOLTAN (discuție) 28 mai 2009 17:32 (EEST)

Contele Mauriciu de Nassau-Siegen și insurecția pernambucană[modificare sursă]

Contele Mauriciu de Nassau NU a combătut insurecția pernambucană [1], care s'a declanșat în 1645, pentru că el părăsise Lumea Nouă în 1644... Am operat schimbarea de rigoare la subtitlul Dezvoltarea economică și invaziile străine.
Mulțumesc, Nerissa-Marie (discuție) 1 ianuarie 2011 13:54 (EET)

  1. ^ Articolul portughez arată că:
    „Em 15 de maio de 1645, reunidos no Engenho de São João, 18 líderes insurretos pernambucanos assinaram compromisso para lutar contra o domínio holandês na capitania.”
    . Deși pare neobișnuit, un vorbitor de limbă română poate găsi suficiente cuvinte familiare fără o cunoaștere propriu-zisă a limbii portugheze: „La 18 mai 1645, 18 capi ai insurecției pernambucane, reuniți la moara de la Sf. Ion, au ajuns la o înțelegere de a lupta contra dominației olandeze în colonie (colonia portugheză, n. mea, N.-M.)