Discuție:Bătălia de la Turtucaia

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Bătălia de la Turtucaia este un subiect de care se ocupă Proiectul România în Primul Război Mondial, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre participarea României la Primul Război Mondial Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
1Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa 1 pe scala de importanță.

Logo CEE Spring
Logo CEE Spring
Acesta este unul din articolele înaintate la listele de articole pe țări în cadrul concursului Wikimedia CEE Spring 2017, care se referă la un subiect din România, secțiunea Primul Război Mondial

Suntem puțini turci, tătari rămași aici, dar nu uităm că în dezastrul de la Turtucaia / Tutrakan divizia de soldați turci și tătari, cu uniforme specifice prin fesul musulman, a fost distrus! O frază despre jerta acestor tineri tătari pe frontul bulgaro-turco- german, ar alina durerea uni neam care a dat mereu eroi UITAȚI pentru România. În arhivele dv. veți găsi multe date, unele se referă la destinul prizonierului tătar chinuit în Turcia pentru că a luptat cu ghiaurii. Ce putea face el? Güner Akmolla, scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor Tătari din Crimeea, membră a Uniunii Scriitorilor din România, fil.Constanța.

Stimată doamnă Güner Akmolla
În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru interesul arătat față reflectarea diferitelor aspecte istorice în enciclopedia noastră. În al doilea rând, trebuie să menționez că articolele din Wikipedia sunt redactate în totalitate doar de voluntari, care contribuie în limita cunoștințelor proprii și a timpului avut la dispoziție. Sunt sigur că aspectele pe care le-ați scos în evidență nu au fost uitate cu intenție, ci pur și simplu nu s-a găsit cineva până acum cu cunoștințele necesare și cu dorința de a le face cunoscute. Oricine are informații din surse de încredere despre acest subiect poate să contribuie, dacă dorește, Wikipedia fiind o organizație deschisă.
Pe de altă parte, voi încerca să introduc, în perioada următoare, câteva referiri la contribuția "soldaților români cu fes" din cadrul Armatei României, în perioada Primului Război Mondial. Nu numai la Turtucaia, dar și la Oituz sau Mărășești.
Cu stimă --Macreanu Iulian (discuție) 30 noiembrie 2014 15:13 (EET)[răspunde]

Nu mă pricep la subiect, dar cred că am descoperit ceva care ar putea ajuta articolul: https://colectionaruldeistorie.ro/batalia-de-la-turtucaia-povestea-capului-de-pod-fara-pod-examenul-de-bacalaureat-al-prostiei-si-incompetentei-din-armata-romana/?fbclid=IwAR1O7bxaILORhd0tgiuptutBeg_7juCaYiQUcA7a8DhgfvgMyHd8fa6nZGw --Kun Kipcsak (discuție) 10 ianuarie 2021 10:19 (EET)[răspunde]