Sari la conținut

Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2017

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mulțumim pentru participare!

Wikimedia CEE Spring este un concurs anual, organizat de comunitățile Wikimedia din Europa centrală și de est, cu scopul de a crea și dezvolta articole pe Wikipedia despre țările din regiune în toate limbile locale. La Wikipedia în limba română, acest concurs a fost organizat de două ori.

Ediția 2017 s-a desfășurat în perioada 21 martie–31 mai.

Participanții la concursul organizat de Wikipedia română au scris în limba română despre subiectele propuse de alte comunități. La rândul nostru, am propus și noi o listă de articole legate de România și Republica Moldova, care au fost scrise de membrii altor comunități.

Regulament[modificare sursă]

 1. La concurs poate participa orice doritor care este înregistrat la Wikipedia sub un nume de utilizator. Organizatorii nu pot ridica premii. Pentru a putea fi monitorizați și punctați pentru activitatea lor, participanții trebuie să se înregistreze scriindu-și numele în lista de mai jos.
 2. Articolele trebuie să fie scrise începând de la 21 martie, ora 00:01, ora României. Încheierea concursului este preconizată pentru 31 mai, ora 23:59, ora României.
 3. Articolele trebuie să fie despre orice țară sau regiune din Europa Centrală și de Est înscrisă în concurs, în afară de România și Republica Moldova. Pentru inspirație puteți consulta lista de articole propuse după regiune, dar nu este obligatoriu să alegeți articole de acolo.
 4. Articolele trebuie să respecte standardele de bază ale Wikipediei în limba română:
  1. să fie scrise în limba română și să nu reprezinte traduceri automate din alte limbi;
  2. să reprezinte un subiect notabil (vezi Wikipedia:Notabilitate);
  3. să conțină informații verificabile (vezi Wikipedia:Verificabilitate);
  4. să fie redactate corect (vezi Wikipedia:Manual de stil);
  5. să nu conțină text copiat din alte resurse (vezi Wikipedia:Drepturi de autor).
 5. Se acceptă doar articolele noi de cel puțin 200 cuvinte de proză și cele care au fost extinse cel puțin de zece ori (în octeți).
 6. Participanții acumulează puncte în felul următor:
  1. Pentru fiecare articol nou scris: 1 punct.
  2. Pentru fiecare articol extins cel puțin de zece ori (se referă doar la articolele care existau la începutul concursului): 1 punct.
  3. Pentru greșeli grave de ortografie sau de formatare într-un articol: -0,8 puncte.
  4. Pentru înregistrarea articolului prin introducerea formatului {{Wikimedia CEE Spring 2017}} în pagina de discuții: 0,2 puncte.
   Formatul trebuie utilizat în acest mod:
   {{Wikimedia CEE Spring 2017|utilizator=[NUME_DE_UTILIZATOR]|țară=[DENUMIREA_ȚĂRII]|secțiune=[DENUMIREA_SUBIECTULUI]}}
   de exemplu:
   {{Wikimedia CEE Spring 2017|utilizator=Ionpopescu|țară=Ucraina|secțiune=Economie}}
 7. Premiile se vor acorda după următoarele criterii (în orice situație de remiză, se trage la sorți):
  1. Premiul mare: participantului care a acumulat cele mai multe puncte.
  2. Premiul special pentru cel mai prolific nou-venit: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat (și care a scris minim 5 articole) dintre cei care la momentul începerii concursului aveau mai puțin de 100 contribuții la Wikipedia în spațiul de nume implicit.
  3. Premiul special pentru diversitate: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat dintre cei care au scris măcar câte un articol (corespunzător regulii 5) despre toate țările și regiunile Europei Centrale și de Est din lista concursului: Wikimedia CEE Spring 2017/Article Lists.
  4. Premiul special „Women in Red”: participantului care a scris cele mai multe articole (cel puțin 30) despre femei originare din țările și regiunile Europei Centrale și de Est din lista concursului: m:Wikimedia CEE Spring 2017/Article Lists.
  5. Premiul special „1918”: participantului care a scris cele mai multe articole (cel puțin 30) despre Primul război mondial în țările și regiunile Europei Centrale și de Est din lista concursului: m:Wikimedia CEE Spring 2017/Article Lists.
 8. Un utilizator poate lua un singur premiu special. Dacă acesta îndeplinește criteriile mai multor premii speciale, îi va fi acordat doar primul din lista ordonată. La celelalte premii speciale vor pretinde utilizatorii rămași.
 9. Premiile reprezintă:
  1. Premiul mare: voucher în valoare de 200€ la magazinul online elefant.ro
  2. Premiile speciale: câte un voucher în valoare de 50€ la magazinul online elefant.ro

Participanți[modificare sursă]

Vedeți articolele create pe subiecte și pe țări în categoria:

Marele premiu[modificare sursă]

Premiul special pentru cel mai prolific nou-venit[modificare sursă]

Premiul special pentru diversitate[modificare sursă]

Premiul special „Women in Red”[modificare sursă]

niciun candidat

Premiul special „1918”[modificare sursă]

Organizatori[modificare sursă]

Comunicate de presă[modificare sursă]