Discuție:Audit

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

(Fără titlu)[modificare sursă]

Nu-mi prea dau seama ce se întâmplă cu acest articol: a fost modificat în 3 zile de 5 ori de 5 adrese IP diferite, dar din aceeași subrețea 80.130.* --Vlad 14 septembrie 2005 07:07 (UTC)

Va propun sa deschideti un portal separat pentru: "ASIGURARI SI REASIGURARI"

Pe langaspecificullor aparte,complexitatea fenomenului in primavant:asigurarea obligatorie a locuintelor,pensiile private asigurate,asigurariagricole cu fonduri de protectie mutuala innatura,etc. asaigurarile se afla si in centrulpreocuparilor Uniunii Europene,care vede un nou ansamblu de proceduri de functionare incepand cu 2008.

Nou va vomda un sprijin larg,competent si dezinteresat. Prof.univ.dr.doc.C.M.DRAGAN di PACIOLUCA. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 62.217.245.97 (discuție • contribuții).

STIINTA SI PRACTICA AUDITULUI[modificare sursă]

(Articole si studii pentru dezvoltarea continutului categorial al "AUDITULUI")

Domnilor Administratori,

Cititi si dvs.ce scrie mai sus despre "audit" si veti constata ca,in afara primului capitol care este prelucrat dupa prevederile Acqius-ului comunitar,restul este format din unele pareri care nu corespund cu definirea stiintifica si legislativa, international si interna, a audi-tului,care este coordonat in spiritul comunitar de 7 organisme ale U.E. si 2 organisme interne (C.A.F.R. SI M.F.P.).

Problemele sunt insa foarte complexe si,de aceea , cred ca ar fi in folosul Enciclopediei daca aici ar fi un spatiu pentru expunerea articolelor si studiilor (deja publicate - si nu puncte de vedere pe care multi le putem avea dar nu tinem seama de suportul comunitar. 30 dec.2007,Prof.univ.dr.doc.C.M.DRAGAN di'PACIOLUCA. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 74.220.207.67 (discuție • contribuții).

Tipuri de audit[modificare sursă]

Atentie la definitia auditului ,ea este foarte clara,numai ca foarte multi ,din ambitia de modernizare au inceput sa numeasca totul "audit".Recent,intr-o dezbatere T.V. un specialist din Ministerul agriculturii vorbea despre "auditul turmei" referindu-se la numararea oilor,mioarelor si berbecilor. Dar,atentie,barem spuneti in clar despre ce este vorba,pentru ca demonetizarea categoriei "l'audite" nu este un semn de stiinta ci de fortare a aparentei de actualitate cu orice pret!(c.m.dragan)C.M.DRAGANELLO (discuție) 10 septembrie 2009 11:41 (EEST)[răspunde]

Va rog sa schimbati titlul .Nici inainte nici acum nu a fost si nu este vorba despre auditul public ci despre AUDITUL CA SISTEM sau de o introducere in STIINTA AUDITULUI. Mi se pare ca denumirea de "Introducere in stiinta auditului"sau "STIINTA AUDITULUI" sau "AUDITUL SI DIRECTIVELE EUROPENE".
Daca nu sunteti de acord cu initiativa mea va rog sa cautati alt auditor statutar membru al CAFR.
C.M.Dragan
Clubul Contabililor Liberi Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 109.166.133.76 (discuție • contribuții).


Știința auditului - O pagină cu același nume există deja, sau numele pe care l-ați ales este invalid. Sunteți rugat să alegeți un alt nume. --Dogaru Florin (discuție) 20 ianuarie 2010 12:17 (EET)[răspunde]

Despre audit[modificare sursă]

(adus de la Discuție:Știința Auditului)

Auditul nu este specific numai domeniului financiar-bancar. Auditul se exercita si in alte domenii cum ar fi managementul calității, al mediului, etc. 82.77.7.214 (discuție) 21 ianuarie 2010 23:46 (EET)[răspunde]

Surse și drepturi de autor[modificare sursă]

Articolul se încheie cu afirmația: „Sursa: Material cules din bibliografia mai jos enuntata si sistematizat de EXPERTUL presedinte al Clubului Universitarilor Liberi.”. Două probleme sunt cu ea:

  1. Mai jos nu este nicio bibliografie;
  2. Dacă prin „cules ... și sistematizat” se înțelege că textul e format din texte puse cap la cap din alte lucrări, atunci aceasta este o încălcare a drepturilor de autor. —Andreidiscuție 3 mai 2011 15:25 (EEST)[răspunde]

Ton nepotrivit[modificare sursă]

Exemple: „în cazul nostru”, „ne aflăm”, „așa cum vom vedea mai departe, chiar și în țara noastră”, „probabil că ar fi interesant să vedem”, „când vorbim”, „să-i zicem economic”, „să vedem cum poate fi definit”, „așa că n-ar fi rău să încercăm”, „ca să nu mai vorbim”, „dupa opinia noastra”, „mai putem adăuga”, „știm ce este”, „sau mai stiu eu”, „nu știu ce ar rezulta”, „nu suntem interesați să ocolim”, „Deocamdată ne oprim însă întrucât”, „nu putem trece prea ușor”. --92.80.243.131 (discuție) 30 mai 2012 15:22 (EEST)[răspunde]

Vezi rezumate[modificare sursă]

Am adaugat adineauri citeva corecturi si impulsuri, cu rezumate explicative (tonul lor e altceva, nu va opriti la el).

Banuiesc ca art. ar avea mult de cistigat daca ar fi prelucrat de cei care au scris art. Curtea de Conturi (România), o pagina Wiki scrisa pe romaneste special pentru uzul publicului vorbitor de romana, cu anglicismele inerente perioadei si deci obligatorii si utile, dar fara aberatii lexicale, gramaticale, sau de definire a temei.

Vezi de ex. Organizația Internațională a Instituțiilor Supreme de Audit (INTOSAI⁠(en)[traduceți]), Liniile Directoare Europene de implementare a acestora etc.

Succes, Arminden (discuție) 13 decembrie 2023 12:07 (EET)[răspunde]