Discuție:Anastacia/AB1

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Anastacia/AB1. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Aceasta ar fi prima mea participare la promovarea unui articol bun. Sunt familiarizat cu biografiile cântăreților de pe Wikipedia în engleză, însă nu cunosc multe despre Anastacia, ceea ce ar putea fi de ajutor în discutarea articolului.--MJ for U (discuție) 9 septembrie 2016 15:41 (EEST)[răspunde]

Anii copilăriei și începuturile muzicale

  • În aceeași frază cu data și locul nașterii, ar trebui specificat și numele de naștere al Anastaciei. De asemenea, „într-o familie ai cărei membri”, nu „membrii”.
  • Nu este precizat nicăieri numele tatălui? Dacă da, adăugați-l. Se poate include cumva originea germană a acestuia fără folosirea parantezelor?
  • Faptul că mama sa „interpreta piese de teatru” o face să fie numită actriță?
  • În începutul celui de-al doilea paragraf, ar suna mai bine „Cu toate că suferea de boala Crohn încă de la treisprezece ani, Anastacia și-a inceput ...”? E necesară descrierea bolii în paranteză, atâta timp cât există o legătură spre pagină?
  • E important să se menționeze că a lucrat ca recepționeră „înainte de a deveni cunoscută”? Până în momentul acesta al articolului, încă nu este cunoscută, deci cred că precizarea e inutilă. Cum ar fi, „Anastacia a lucrat o perioadă ca recepționeră, însă ... ”?
  • De ce trebuie legătură la anul „1998”?
  • Este undeva specificată casa de discuri căreia Anastacia i-a atras atenția? De ce este importantă menționarea prezentatoarei emisiunii și a trupei TLC?
  • „Anastacia a ajuns până în faza finală a competiției, fiindu-i astfel oferit un contract de promovare.”?

1998 — 2001: Debutul discografic și cunoașterea notorietății

  • „Cântecul s-a bucurat de un videoclip” sau „a beneficiat de un videoclip”?
  • În loc de legături spre Europa, Australia și Noua Zeelandă nu ar fi mai potrivită o legătură spre clasamentele ce țin de aceste zone? E valabil și pentru următoarele legături de acest fel, inclusiv cele din caseta audio.
Pentru Australia ar veni ARIA Top 100 Singles Chart, ori la celelalte wiki-uri nu avem decât pagina ARIA Charts și liste cu clasamente la sfârșitul anului vezi aici). Pe Europa nu știu exact ce clasament e, Europe Official Top 100? Același lucru și la Noua Zeelandă. Nu le-aș înlocui, dar dacă se ține neapărat la înlocuirea lor, linkul ar trebui să trimită spre titlul tradus al unora din aceste liste. La en:wp văd că preferă să le lase fără linkuri.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • De ce trebuie legătură spre „țara natală” și din nou spre numele discului single?
  • „fiind felicitată pentru stilul său necomercial”. Piesa sau Anastacia? O parte din frază se referă la succesul comercial al piesei în timp ce parte ape care am pus-o între ghilimele se referă la succesul critic? Ar fi mai corect: „criticii lăudând stilul necomercial al piesei/cântăreței”?
  • Nigel Dick ar trebui să aibă legătura la prima menționare a lui, în paragraful anterior. De asemenea, Not That Kind a fost deja legat de pagina sa.
  • De ce este anul 2000 legat separat de premii? Ar trebui ca totul să trimită la „MTV Europe Music Awards 2000”, pagina galei din acel an. De asemenea, legătură spre „World Music Awards”.

2001 — 2002: «Freak of Nature» și consolidarea carierei

  • Aceleași precizări referitoare la legăturile spre ani, țări și la cele care se repetă.
  • „Numele albumului constituie pseudonimul pe care i-l atribuia mama sa în timpul copilăriei datorită faptului că era diferită”. Exprimarea e cam greoaie. Mama sa i-a atribuit un pseudonim? Poate ar trebui explicat de înseamna „Freak of Nature” pentru a înțelege oricine citește articolul.
  • De ce sunt atât de importante clasamentele australian și neo-zeelandez? Au aici doar rolul de a compara succesul acestui album cu precedentul?
Cântăreața s-a făcut cunoscută mai întâi în teritoriile din Oceania și în Regatul Unit, cred că este bine că articolul evidențiază acest lucru.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • De ce „Paid My Dues” e un cântec important pentru cariera Anastaciei?
Dacă vă referiți la „Cu toate acestea, „Paid My Dues” rămâne unul dintre cele mai importante cântece din întreaga carieră a artistei”, eu zic că poate fi scos cu totul, fiind o judecată de valoare.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • „Al doilea extras pe single a fost înregistrarea „One Day in Your Life”, care a obținut poziționări notabile în Australia, unde a sporit vânzările albumului părinte, și pe întregul teritoriu european.” Cum adică „și pe întregul teritoriu european”? S-a poziționat bine sau a sporit vânzările albumului?
Sursa duce spre o listă de clasamente, deci s-a poziționat bine. Am împărțit fraza în două pentru claritate.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • „Mulțumită piesei „One Day in Your Life””.
  • Ochelarii Anastaciei sunt de vedere sau de soare? Sunt un accesoriu cu care interpreta se identifică? Ar trebui precizat acest lucru în paragrafele precedente, în acel moment al carierei în care ochelarii i-au devenit o „trăsătură” atât de importantă?
Par a fi de vedere, cântăreața având o operație corectivă cu laser în 2005. Acest aspect ar trebui să fie tratat la secțiunea „Imaginea”.
Încerc ceva aici, dacă găsiți și alte date ar fi perfect.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 23:22 (EEST)[răspunde]
  • De ce trebuie specificat că „You'll Never Be Alone” s-a vândut în format compact disc?
Cred că redactorul articolului a vrut să înlocuiască disc single (care pot avea până la trei piese) cu altceva. Cred că este în regulă așa cum e acum
  • „La mai puțin de o lună a fost promovat DVD-ul”. Ce înseamnă mai exact a fost promovat? Adică a fost lansat în magazine?
Înlocuit cu lansat, sursa nu ne precizează dacă s-a făcut o campanie de promovare a DVD-ului.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • „La scurt timp interpreta a fost diagnosticată … ”. „La scurt timp”, adica o lună, două luni? Nu e specificată o perioadă a unui anume an?
Am înlocuit cu date mai precise preluate din sursele din articol pentru observația de aici și pentru cea de mai sus; astfel de afirmații vage sunt marcate la noi cu formatul {{când}}. Dacă mai găsiți afirmații la care data nu este cunoscută sau persoana pe care le face nu este menționată le puteți include aici sau mai bine le marcați direct în articol cu {{când}} și {{cine}}.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:04 (EEST)[răspunde]
  • Propoziția legată de videoclipul piesei „Love is a Crime” este cam complicată. Ce ziceți de ”În ciuda stării sale de sănătate, Anastacia a fost nevoită să ia parte la filmările unui videoclip pentru cântecul „Love is a Crime”, inclus pe conoara sonoră a filmului Chicago”?

2004 — 2006: Revenirea în muzică, „sprock” și prima colecție de șlagăre

  • De ce este importantă data lansării discului single în Regatul Unit? Acolo a fost lansat prima dată? Ar fi mai bună formularea „Primul disc single, „Left Outside Alone”, lansat pe data de 22 martie 2004 în Regatul Unit, reflectă această combinație de elemente muzicale”?
A fost lansat pentru prima dată pe data de 15 martie la nivel mondial, am scos Regatul Unit, datele pentru fiecare țară în parte avându-și locul în paginile dedicate materialelor discografice.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:27 (EEST)[răspunde]
  • În ultimul paragraf se poate spune că nu au fost incluse piesele „Boom” și „Love Is a Crime” fără alte precizări care au fost deja făcute în secțiunile anterioare. De asemenea, „au fost adăugate alte patru înregistrări noi”.
Am completat, dar nu cred că este relevant faptul că cele două piese nu au fost incluse în Pieces of a Dream. Ar trebui scoase de acolo. Despre Love is a Crime se găsesc date la secțiunea care acoperă perioada 2001-2002, unde se regăsește și Boom. Dacă sunteți de acord le unesc.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 23:22 (EEST)[răspunde]

2007 — 2011: Contractul cu Universal Music și «Heavy Rotation»

  • Nu cred că există cântecul „Jesus Christ Superstar”, ci doar o operă cu acest nume.
  • Pe pagina articolului „I Can Feel You” scrie că piesa nu a fost primită bine nici de critici, poate ar trebui adăugată și aici părerea unuia dintre ei.
  • „Heavy Rotation a avut un parcurs în clasamente similar cu cel al primului extras pe single.” De ce trebuie comparat eșecul albumului cu eșecul primului single? Nu ar fi mai bine doar să se specific că nu a avut parte de succes și, eventual, de ce? De asemenea, este importantă data lansării albumului în România?
Se compară ca să se demonstreze că nici celelalte single-uri n-au fost mai strălucite și nu au ajutat la promovarea albumului. Nu mă opun modificării în text. Partea cu România o mut în articolul single-ului după ce creez articolul.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:27 (EEST)[răspunde]
  • Din nou, de ce e important că a concertat și în România?
Cred că putem păstra informațiile legate de concertele sale la noi, pare o informație de interes public pentru români, care se așteaptă să găsească o astfel de informație în articol. Astfel de exemple sunt prezente și în alte articole. Din moment ce ni se reproșează că nu se folosesc date legate din România și referințe românești la articolele bune sau de calitate, s-a considerat oportună includerea acestei informații. Întrebarea este dacă păstrăm așa cum e sau mutăm la secțiunea Anastacia în România.— Ionutzmovie discută 18 septembrie 2016 22:27 (EEST)[răspunde]
  • „serialul muzical de comedie-dramă Glee”.
Mulțumesc pentru observațiile pertinente de mai sus, m-am ocupat de prima parte a lor. Legat de legăturile duble, le voi înlătura automat cu AWB.— Ionutzmovie discută 12 septembrie 2016 21:43 (EEST)[răspunde]
Se pare că nu pot fi scoase automat, însă le voi scoate pentru că legăturile trebuie să trimită spre pagini care să dezvolte subiectul, ori aici paginile cu ani și luni nu au nici un detaliu legat de activitatea cântăreței.— Ionutzmovie discută 12 septembrie 2016 21:49 (EEST)[răspunde]
@MJ for U:, puteți corecta direct în text, sunt de acord cu toate observațiile de mai sus.— Ionutzmovie discută 13 septembrie 2016 12:56 (EEST)[răspunde]
@Ionutzmovie: voi corecta în următoarele zile și voi tăia din observațiile făcute, lăsându-le pe cele la care cred că este nevoie de dv. Apoi voi continua cu observații pentru celelalte secțiuni.--MJ for U (discuție) 13 septembrie 2016 18:42 (EEST)[răspunde]
O observație: eu m-aș uita puțin în articolul din wikipedia în limba italiană. Acolo are statutul de AB. Poate ar fi o sursă bună de inspirație.--Accipiter Q. Gentilis(D) 1 octombrie 2016 10:52 (EEST)[răspunde]
M-am uitat peste el, articolul de acolo ar merita AC ca și conținut. Cred că în cazul acesta se aplică cel mai bine Un articol de calitate trebuie să fie cuprinzător; un articol bun acoperă bine subiectul. Tipul „cuprinzător” cere ca niciun fapt sau detaliu major să fie omis; Standardul „bun” necesită numai acoperirea ideilor principale. Dacă este vreun fapt sau detaliu major pe care l-am ratat și e cuprins la it:wp, recomandă-mi-l și văd ce pot face.— Ionutzmovie discută 13 octombrie 2016 22:09 (EEST)[răspunde]
În acest caz doar am semnalizat că există o sursă de inspirație potrivită.--Accipiter Q. Gentilis(D) 13 octombrie 2016 22:39 (EEST)[răspunde]
Am înlocuit legăturile moarte. M-am uitat si peste Anastacia si cred ca acolo planul de bătaie ar fi sa preiau de la it:wp doar strict ceea ce ar lipsi articolului nostru sa devina AB, de ex.
  • faza cu ochelarii care e menționată de MJ for U este acolo dezvoltata în secțiunea Blumarine;
  • actualizarea secțiunii Filantropie cu ce e pe la Impegno Sociale,
  • crearea unei sectiuni de tipul Controverse,
  • teme muzicale (sectiunea Temi)
  • extinderea sectiunii Viata personala cu ce e pe la Vita Privata
  • sectiune separata pentru 2015-prezent— Ionutzmovie discută 11 ianuarie 2017 05:19 (EET)[răspunde]
Propunere retrasă. Îi mulțumesc lui MJ for U pentru observațiile pertinente, care deși nu vor duce la obținerea statutului de AB, reprezintă o recenzie prin care s-au îndreptat mai multe inadvertențe din articol.— Ionutzmovie discută 14 ianuarie 2017 19:16 (EET)[răspunde]