Discuție:@

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Jargon internațional[modificare sursă]

  • În Grecia, numele din jargon al lui @ este παπάκι (papaki = rățușcă). Merită să caut referințe ? --Pafsanias (discuție) 4 decembrie 2012 13:10 (EET)
Cu cât stai mai mult pe wikipedia îți dai seama că referința nu e numaidecât un adevăr și că există foarte multe enunțuri fără referințe în multe limbi. De exemplu în wikipedia engleză pe care mulți o consideră șablon am găsit următoarele afirmații false dar cu referințe: în articolul en:Sergiu Celibidache zice că S. Celibidache e născut la Iași, în restul wikipediilor zice că e născut în Roman. Am modificat, am pus referințe și ei au șters și mi-au zis clar: Chelibidache was born in Iasi și atât. Eu locuiesc în Roman și știu cu certitudine că e născut aici, plus că există și multe alte referințe ptr acest lucru. La articolele despre Cătălin Moroșanu, există două date de nașteri, una ptr art în engleză cealaltă pentru articolul în română. Pentru amândouă se găsesc referințe. Eu nu am aflat încă data nașterii lui.

Acum eu nu zic dacă poți sau nu, apreciază singur.--Bogdan29roman (discuție) 4 decembrie 2012 23:45 (EET)

Părerea wikipediei[modificare sursă]

Am observat că wikipedia română consideră @-ul literă încă din 2003 sau 2004 (aprobare tacită). În articolul Limba catalană apare de foarte multe ori dar eu încă nu am aflat cum se rostește această literă. Cine mă lămurește?--Bogdan29roman (discuție) 5 decembrie 2012 00:14 (EET)