Diana Lazăr

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Diana Puiu)
Diana Lazăr
Informații generale
Nume complet Diana Lazăr
Data nașterii (32 de ani)
Locul nașterii Turnu Severin, România
Naționalitate Română
Înălțime 1,78 m
Greutate 70 kg
Post Inter stânga
Informații despre echipă
Echipa actuală CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud
Număr 19
Cluburi de juniori
Ani Club
CSȘ Turnu Severin
0000–2010 CSȘ 2 Baia Mare
Cluburi de seniori*
Ani Club
2010–2014 HCM Baia Mare
2014–2016 HC Zalău
2016–2021 „U” Cluj
2021– CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud
Echipa națională
Ani Țară
2013 România (lotul lărgit)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Diana Lazăr (n. Puiu, 24 august 1991, în Turnu Severin)[1][2] este o handbalistă din România care joacă pentru clubul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pe postul de intermediar stânga. În 2013 și 2015, Lazăr a fost inclusă și în lotul lărgit al echipei naționale a României.[3][4]

Carieră[modificare | modificare sursă]

Diana Lazăr a început să joace handbal în orașul natal, la Clubul Sportiv Școlar Drobeta Turnu Severin. De acolo, ea a ajuns la echipa de junioare a Clubului Sportiv Școlar 2 Baia Mare, cu care, în 2010, a câștigat medalia de aur a Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.[5][6] În același an a fost cooptată de echipa de senioare a HCM Baia Mare, unde a rămas până în 2014.[7][8][9] În această perioadă ea a jucat și la echipa a doua a clubului din Baia Mare, unde a fost una din cele mai bune marcatoare.[10] Cu HCM Baia Mare, Lazăr a câștigat un titlu național, în 2014, două Cupe ale României, în 2013 și 2014, precum și Supercupa din 2013.[11]

În iulie 2014, la terminarea contractului cu clubul din Baia Mare, Diana Lazăr s-a transferat la HC Zalău[1][12], iar în 2016, a semnat cu „U” Cluj.[13][14][15] Din 2021 ea evoluează pentru Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.[16]

În iunie 2017, handbalista s-a căsătorit cu Radu Lazăr, inter stânga la echipa de handbal Potaissa Turda.[17]

Palmares[modificare | modificare sursă]

  • Campionatul Național de Junioare I:
    • Câștigătoare: 2010
    • Medalie de bronz: 2009

Premii individuale[modificare | modificare sursă]

  • Interul stânga al echipei ideale a Campionatului Național de Junioare I: 2010[5][6]

Statistică goluri[modificare | modificare sursă]

Conform Federației Române de Handbal și Federației Europene de Handbal:[11][2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Monel Sabou (). „EXCLUSIV: HC Zalău a mai transferat o campioană”. Sălăjeanul. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b „Diana Alina Puiu”. Federația Europeană de Handbal. Accesat în . 
  3. ^ George Dragu (). „HANDBAL – 7 jucatoare de la HCM Baia Mare, convocate in lotul largit pentru Mondialul din Serbia”. emaramures.ro. eMM. Accesat în . 
  4. ^ „Două jucătoare de la HC Zalău la Națională. COMPONENȚA LOTULUI NAȚIONAL”. sportulsalajean.ro. Sportul Sălăjean. . Accesat în . [nefuncționalăarhivă]
  5. ^ a b Horia Crișan (). „Handbal. Junioare I – CSȘ 2 Baia Mare – campioană, CS Extrem – medalie de bronz”. Informația Zilei. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ a b Ramona Ioana Pop (). „HANDBAL. Junioare I. CSS 2 Baia Mare – campioana Romaniei, Extrem Baia Mare – medalie de bronz”. emaramures.ro. eMM. Accesat în . 
  7. ^ Ramona Ioana Pop (). „HANDBAL. Cynthia Tomescu de la Extrem si Diana Puiu de la CSS 2 – primele achizitii ale sezonului pentru Stiinta HCM Baia Mare (VIDEO)”. emaramures.ro. eMM. Accesat în . 
  8. ^ Horia Crișan (). „Handbal feminin – Conducerea gruparii HCM Stiinta nu si-a stabilit obiectivul”. informatia-zilei.ro. Informația Zilei. Accesat în . [nefuncționalăarhivă]
  9. ^ „HC Zalău a mai transferat o jucătoare de la campioana HCM Baia Mare”. sportulsalajean.ro. Sportul Sălăjean. . Accesat în . [nefuncționalăarhivă]
  10. ^ Ramona Ioana Pop (). „HANDBAL – DIVIZIA A – Costica Buceschi anunta jucatoarele de la HCM 2: „Vor juca 60 din 60, atat atac, cat si aparare" (VIDEO)”. emaramures.ro. eMM. Accesat în . 
  11. ^ a b „Istoria Handbalului Românesc. Prezențe pe podium Senioare-Junioare-Tineret 2009-2017” (PDF). frh.ro. Pagina oficială a Federației Române de Handbal. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  12. ^ „Diana Puiu s-a înțeles cu HC Zalău”. handbalvolei.ro. HandbalVolei. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Marius Morar (). „Diana Puiu s-a despărțit de HC Zalău”. magazinsalajean.ro. Magazin Sălăjean. Accesat în . 
  14. ^ Andrei Rus (). „„U" Alexandrion Cluj a început la mare pregătirea noului sezon. O jucătoare de la HC Zalău, primul transfer al verii”. cjsport.ro. CJSport. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ „Primele trei transferuri anunțate de "U" Alexandrion Cluj!”. handbalvolei.ro. HandbalVolei. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ „Handbal: Încă două transferuri în tabăra Gloriei!”. sportulbistritean.ro. Sportul Bistrițean. . Accesat în . 
  17. ^ Călin Onicaș (). „Nuntă pe semicerc: handbaliștii Diana Puiu și Radu Lazăr s-au căsătorit la Cluj”. sportulsalajean.ro. Sportul Sălăjean. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]