AHC Potaissa Turda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Potaissa Turda
Informații generale
Nume completAHC Potaissa Turda
Data fondării2000
Culori        
ArenaSala de sport "Gheorghe Barițiu" Turda,
Turda, România
(1.669 locuri)
CampionatLiga Națională
PreședinteRomânia Flaviu Sâsâeac
AntrenorRomânia Horațiu Gal
Prezență online
site web oficial
Palmares
InternaționalCupa Challenge (2018)

AHC Potaissa Turda este o echipă profesionistă de handbal masculin din Turda, câștigătoare a Cupei Challenge în sezonul 2017-18.[1]

Potaissa Turda a promovat în eșalonul de elită al handbalului românesc în anul 2011, iar în anul 2014 a încheiat pe locul 3 în clasament, obținând astfel calificarea pentru Cupa EHF în sezonul următor.

În sezonul 2016-17, Potaissa Turda a jucat în Cupa Challenge și a ajuns până în finala competiției, pierdută în fața echipei portugheze Sporting Lisabona. Însă în sezonul următor, Potaissa a mers din nou până în finală, de această dată cucerind trofeul după victoria în fața echipei elene AEK Atena, scor 33-22 la Turda, respectiv 26-27 în deplasare.

În 2020, Potaissa a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Challenge, unde urma să înfrunte din nou pe AEK Atena, dar întâlnirea a fost anulată din cauza Covid-19.

La finalul sezonului 2020-21, Potaissa Turda a ocupat locul 2 în campionatul național, cea mai bună clasare din istoria echipei.

Echipa actuală[modificare | modificare sursă]

Lotul pentru sezonul 2020–21

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „UCM Resita a câștigat Challenge Cup! Cea mai mare performanță sportivă pe echipe din Banat! Handbalul reșițean a mâncat elanul norvegian!”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]


 Acest articol despre sport este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui!