David Icke

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
David Icke
David icke flickr.jpg
Date personale
Nume la naștereDavid Vaughan Icke Modificați la Wikidata
Născut (70 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Leicester, Anglia, Regatul Unit[3] Modificați la Wikidata
Număr de copii3 Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United Kingdom (3-5).svg Regatul Unit Modificați la Wikidata
Ocupație sports journalist[*][[sports journalist (person who reports on sports events in the media)|​]]
fotbalist
scriitor
ufolog[*]
teoretician al conspirației[*]
activist anti-vaccinare[*]
moderator de televiziune[*]
om de afaceri Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuRyde  Modificați la Wikidata
OrganizațieBritish Broadcasting Corporation  Modificați la Wikidata
Prezență online
David Icke, 2008

David Vaughan Icke (pronunțat /aɪk/ ; născut 29 aprilie 1952) este un scriitor și orator britanic care din 1990 s-a devotat cercetării a "cine sau ce controlează cu adevărat lumea"[4]. Fost jucător profesionist de fotbal, reporter, prezentator de televiziune și vorbitor pentru Green Party, este autorul a peste 20 de cărți care-i prezintă părerile.

Pretinde că a dezvoltat o viziune politică și morală care combină spiritualismul cu ceea ce a descris ca fiind tendințele totalitare ale lumii moderne, o poziție care a fost descrisă ca fiind "conspiracism new age"[5].

Esența teoriilor lui David Icke e că lumea e condusă de un grup secret, cunoscut ca "Elita Globală" sau "Illuminati", care e o minoritate legată de Protocoalele Înțelepților Sionului, scriere dovedită a fi o farsă antisemită, dar care crede că e adevărată.[6][7]. În 1999 a publicat cartea Cel mai mare Secret ( The Biggest Secret, apărută în română la editura Daksha), unde scria că Illuminati erau o rasă de umanoizi reptilieni numiți "Frăția Babiloniană" (pentru că au fost preaslăviți în Babilonul antic, de unde provin și cele mai multe familii reptiliene) și că multe figuri proeminente din politică, divertisment, banking etc. sunt reptilieni sub formă umană (mai exact hibrizi între reptilieni și oameni, care își pot schimba forma).

Conform Political Research Associates, teoriile lui Icke au atras o audiență substanțială în Canada.[8]. Într-un turneu de acolo din octombrie 1999 a primit ovații de la studenții din Universitatea Toronto după o conferință de patru ore,[9] dar cărțile lui au fost scoase de pe rafturile din Indigo Books datorită protestelor Congresului Evreu Canadian[10]. Icke și turneul canadian au fost subiectul Canalului 4 britanic.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „David Icke”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ David Icke, Internet Speculative Fiction Database, accesat în  
  3. ^ „David Icke”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  4. ^ "From BBC to PCT", UK-Sceptics, retrieved 22 May 2006.
  5. ^ Barkun, Michael. A Culture of Conspiracy: Apocalyptic Visions in Contemporary America, Comparative Studies in Religion and Society, University of California Press, 2003, p. 103.
  6. ^ Offley, Will. Selected Quotes Of David Icke", PublicEye.org, Political Research Associates, 23 February 2000
  7. ^ Honigsbaum, Mark. "The Dark Side of David Icke" Arhivat în , la Wayback Machine., London Evening Standard, 26 May 1995.
  8. ^ Offley, Will. "David Icke And The Politics Of Madness: Where The New Age Meets The Third Reich", PublicEye.org, Political Research Associates, 29 February 2000.
  9. ^ Jabbari, Dorsa. "U of T provides accused anti-Semite with mike", Varsity News, 12 October 1999
  10. ^ Kraft, Frances. "New Age speaker set to talk in Toronto", The Canadian Jewish News, 7 October 1999.

Legături externe[modificare | modificare sursă]