Dan Goanță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Dan Goanță
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Decedat (51 de ani) Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist Modificați la Wikidata

Dan Goanță (n. 1955, Turnu Severin - d. 28 septembrie 2006, București), a fost un jurnalist, scriitor și om de radio și televiziune român.

Dan Goanță s-a nascut la Drobeta - Turnu Severin, județul Mehedinți, în 1955.

A făcut studii tehnice și de construcții în București. După 1989, a absolvit Facultatea de Jurnalism.

A început cariera de presă la Televiziunea Română, ca prezentator și producător de știri. În anul 1990, a redactat împreună cu Traian T. Coșovei revista Vești proaste, din care au aparut 6 numere.

În 1992 a plecat la Londra unde, timp de 7 ani, a lucrat ca producător, editor și prezentator pentru redacția în limba română a BBC World Service.

După ce a revenit în România, a colaborat cu trustul de presă Media On, unde a fost editor general al publicațiilor de aici (Banii Noștri, Invest România și Insight Tarom). Pentru o vreme a fost redactor șef al secției de știri a postului de radio Europa FM, trecând apoi prin poziții similare la Tele 7 abc si Radio Activ FM.

În 2005, pentru o scurtă vreme, a realizat împreună cu Dana Deac emisiunea „Cafea cu Sare”, de pe postul de televiziune Antena 3.

Din decembrie 2005 s-a reîntors la trustul Media On unde a lansat proiectul de editare a publicației EuroLider.

În tot acest timp a susținut o rubrică saptamânală în Dilema Veche unde a publicat comentarii politice și sociale. A publicat în Revista 22.

A murit în noaptea de joi, 28 septembrie 2006 la Spitalul de Urgență Floreasca din București, în urma unui accident cerebral.

Legături externe[modificare | modificare sursă]