Cybermarketing

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Prin Cybermarketing (sau Web Marketing) se înțelege marketing-ul care folosește ca principal canal de comunicare internet-ul. Intr-o lume în care tehnologia si inovatia ne impacteaza viata aproape in toate aspectele care tin de ea, Internet-ul si mediul virtual devin o tinta pentru oricare dintre noi mai ales in aceasta era a globalizarii. In era globalizarii in mediul virtual putem spune aproape ca nu mai exista bariere si constrangeri care sa limiteze activitatile umane, comunicarea si mediul de afaceri. Astfel ca, ca aproape toate conceptele din viatra noastre si marketing-ul devine impactat. De la marketing-ul traditional vorbim din ce in ce mai mult despre cyermarketing, adica produse si servicii in mediul online în care cei patru 4 se mentin, dar se articuleaza in linie cu valorile si atu-urile acestui nou mediu.

Cybermarketing-ul poate include managementul mărcii, vânzarea, cercetarea de piață, publicitatea, și asistentă online.[1]

Tipuri[modificare | modificare sursă]

Cybermarketing desemnează activitățile aflate la intersecția a trei domenii: marketing, economie și tehnologie[2]

Cybermarketing-ul gravitează în jurul clientului având posibilitatea de a comunica cu acesta oricând și într-o manieră cât mai confortabilă. Un concept nou despre care se vorbeste tot mai mult este 'WOM (word of mouth)' adica comunicarea interpersonala despre produse si servicii intre cumparatori si oamenii conectati cu el in mediul online.

Cybermarketing-ul se referă la procesul de creare și menținere a relației cu clientul prin activități online de facilitare a schimbului de idei, țintind consumatorul.

Unele dintre instrumentele folosite pentru acest tip de marketing sunt:

  1. E-mail
  2. Publicitate online
  3. Newsletter
  4. Website/blog-uri
  5. Retele de socializare (Facebook, Twitter, Youtube)

Cybermarketing-ul trebuie privit ca o politică de informare online sau ca un marketing online centrat pe consumator.[1]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

.

  1. ^ ro Noi forme de muncă și activități în societatea bazată pe informație și cunoaștere