Cristina Chiriac

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cristina Chiriac
Cristina Chiriac.jpg
Cristina Chiriac
Date personale
Născută 5 octombrie 1973 (43 de ani)
Câmpulung, județul Argeș
Naționalitate Flag of Romania.svg română
Președinte la Asociatia Nationala a Antreprenorilor
În funcție
2013 – Prezent
Founder la Flori de Ie
În funcție
2013 – prezent
Director General la World Trade Center Bucharest
În funcție
2013 – 2014
Vicepreședinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului
În funcție
2009 – 2012
Ambassador of European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors
Deținător actual
Funcție asumată
2010
Mentor and member of European Network of Mentors for Women Entrepreneurs
Deținător actual
Funcție asumată
2011

Alma mater Doctor in Economie Academia Română - 2015
Profesie Om de afaceri, economist

Cristina Chiriac (n. 5 octombrie 1973, Câmpulung, județul Argeș) este o personalitate a vieții publice românești, de profesie economist, specializată în finanțe, bănci, burse de valori și asigurări și doctorand în economie, evaluator, consultant și auditor financiar, practician în insolvență, mediator și arbitru internațional în mediere. Din anul 2009 până în anul 2012, a deținut funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), coordonând activitățile de monitorizare postprivatizare și insolvență.

Familia[modificare | modificare sursă]

Cristina Chiriac este căsătorită, fiind mamă a doi bǎieți.

Educație și activitate profesională[modificare | modificare sursă]

În 1997, a absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Burse de Valori și Asigurări a Universității „Spiru Haret” din București, în anul 2003, Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, a absolvit cursurile de specializare ale Colegiului Național de Apărare, studii postuniversitare de masterat în Managementul financiar al mediului, respectiv Dreptul afacerilor, iar din anul 2012 și până în prezent este doctorand al Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” din cadrul Academiei Române. În activitatea depusă, Cristina Chiriac a obținut și recunoaștere profesională de la organizații de profil (gradul de excelență ANEVAR și CECCAR, Asociația Brokerilor). În perioada 2004-2012, Cristina Chiriac a ocupat diferite funcții în aparatul central al administrației publice din România, inițial Consilier la Cancelaria Primului Ministru al României (în perioada 2004-2005), Șef serviciu în cadrul Departamentului pentru Dialog Social al Guvernului (2005-2006), iar ulterior, pe rând, expert, director și vicepreședinte în cadrul Autorității de Valorificare a Activelor Statului – Guvernul României. Începând cu anul 2013, este director general al World Trade Center București, înlocuindu-l în această funcție pe Mircea Ursache, unde coordonează întreaga activitate a companiei, asumându-și ca obiectiv creșterea rentabilității (insolvența, creșterea profitului operațional).

Antreprenoriat[modificare | modificare sursă]

Fiind unul dintre deschizătorii de drumuri în antreprenoriat și un susținător permanent al cauzei ca urmare a voluntariatului în domeniu, în anul 2010 a primit titlul onorific de Ambasador al Antreprenoriatului Feminin, făcând parte din "Rețeaua Europeană a Femeilor Ambasadoare a Antreprenoriatului" și "Rețeaua Europeană de Mentori pentru Femeile Antreprenor".

În anul 2013, a luat ființă Asociația Națională a Antreprenorilor, proiect inițiat și susținut de Cristina Chiriac, asociație a cărei funcție de președinte o deține.

În activitatea de antreprenoriat se implică cu dăruire, fiind promotor al numeroase proiecte, dintre care nominalizăm: "Antreprenoriat - o soluție actuală", conferințe precum ANTREPRENORIATUL FEMININ "Femeia la putere - o lume mai bună" și “Privatizarea în România”, dar și inițiatoare a unor proiecte de caritate, cum ar fi "Ajută-i să respire!" - campanie de ajutorare a copiilor bolnavi de tuberculoză.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]