Cristian Botan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Cristian Botan (n. 30 septembrie 1987, Focșani, Vrancea) este un antreprenor și doctorand român în științe administrative în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României pe probleme de transparență guvernamentală. Numirea sa la Palatul Victoria a survenit ca urmare a inițiativei sale de a reuni posturile vacante în administrația publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului și nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public.[1][2][3][4]

Proiectul PublicJob.ro a fost premiat în 2012 cadrul competiției Social Entrepreneurs Initiative, organizate în Brasilia cu prilejul celei de-a XV-a Conferințe Internaționale Anti-Corupție[5]. De asemenea, el a fost prezentat ca exemplu de bună practică în secțiunea Bright Spots a summitului anual al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, organizat la Londra în 2013[6]. În octombrie 2014 numele său a fost inclus în New Europe 100, o listă a celor mai importanți 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est, realizată de Res Publica, Google, Visegrad Fund, Financial Times și zeci de alte instituții din regiune[7].

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Cine este Cristian Botan, „surpriza" lui Victor Ponta in Guvernul pe care il conduce”. ProTV. . Accesat în . 
  2. ^ Șerban, Diana (). „Cum a devenit consilierul primului-ministru la 25 de ani și care este părerea lui despre politică”. Q Magazine. Accesat în . 
  3. ^ Ionescu, Cristiana (). „INTERVIU. Cum a ajuns Cristian Botan consilierul lui Ponta. „Cred că a fost o aliniere a planetelor". RTV. Accesat în . 
  4. ^ „SURPRIZA LUI PONTA: Cristian Botan, tânărul care a lansat un site de recrutare în administrație”. Mediafax. . Accesat în . 
  5. ^ „SEI Winners – Cristian Botan: Opening Public Jobs for the Public”. 15th International Anti-Corruption Conference. . Accesat în . 
  6. ^ „#OGP13 Summit Bright Spots: Cristian Botan, Romania”. YouTube. . Accesat în . 
  7. ^ Cerban, Mădălina (). „Cine sunt cei trei români de pe lista celor mai importanți 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est”. Mediafax. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]