Consiliu militar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Un consiliu militar este o formă de organizare militară a unui consiliu în care se regăsesc reprezentanți ai diferitelor ramuri, aripi, facțiuni sau grupări.

Termenul de „consiliu militar” s-a aplicat grupărilor organizatorice ale ofițerilor cu grad înalt din armatele europene ale secolului al XIX-lea în perioadele conceperii planurilor strategice sau operaționale, dar și structurilor create în Armata Roșie sovietică până în 1947.

Exemple de consilii militare[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Mauritanie: La déclaration de la junte militaire”. bbc.co.uk (în franceză). BBC Afrique.com. . Accesat în . Forțele armate și de securitate au constituit astăzi, miercuri, un Consiliu Militar pentru Justiție și Democrație. 
  2. ^ „Déclaration du Conseil Militaire pour la Justice et la Démocratie, 3 août 2005”. mjp.univ-perp.fr (în franceză). Universitatea din Perpignan. . Accesat în . În acest scop, Forțele armate și de Securitate au decis înființarea unui Consiliu Militar pentru Justiție și Democrație. 
  3. ^ Sebastian Ligarski (). „PRON: Towarzysze pierwszego sekretarza”. rp.pl (în poloneză). Rzeczpospolita. Accesat în . 
  4. ^ Erdoğan Altan (). „Manbij Military Council: Manbij Will Soon Be Liberated From ISIS Oppression”. rojavareport.wordpress.com. The Rojava Report. Accesat în . 
  5. ^ „Military council created for liberation of al-Bab”. rudaw.net. Rûdaw Media Net. . Accesat în . 
  6. ^ Cahida Dêrsim (). „Our fight is against IS. But we'll defend ourselves against every attack”. Postare pe Twitter. Accesat în . Consiliul nostru a fost înființat la cererea locuitorilor din #Jarabulus de a-i elibera de SI.