CSM Iași 2020 (handbal feminin)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
CSM Iași 2020
Informații generale
Nume completClubul Sportiv Municipal Iași 2020
Data fondării2020
Culori        
SalăSala Polivalentă „Dan Constantin Irimiciuc”0(2 000 locuri)
CampionatLiga Națională
PreședinteRomânia Iustin Jalaboi
AntrenorRomânia Daniel Gheorghe
Prezență onlinePagina oficială
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga Națională de handbal feminin 2024-2025

CSM Iași 2020 este o echipă de handbal feminin din Iași, România, secție a clubului polisportiv CSM Iași 2020, structură sportivă de interes local cu personalitate juridică, de drept public, înființat ca instituție publică în subordinea Consiliului Local al municipiului Iași prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Iași nr. 10/2020.[1] Culorile oficiale sunt roșu-albastru. Sediul clubului se află pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 8, bl. B2 din Iași iar echipa își desfășoară meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă „Dan Constantin Irimiciuc” din Iași.[2][3] Echipa, înființată în 2022, a evoluat în Divizia A până în 2024 când a promovat în Liga Națională.[4][5][6]

Sezoane recente[modificare | modificare sursă]

Sezon Competiție națională Loc Cupa României Supercupa României Competiție europeană
2022-23 DA 5 Învinsă în Turneul final
2023-24 DA 2 Promovare

Lotul de jucătoare 2023/24[modificare | modificare sursă]

Conform presei și a contului oficial de Facebook:[7][8]

Banca tehnică și conducerea administrativă[modificare | modificare sursă]

Conform presei și a contului oficial de Facebook:[7][8]

Nume Ocupație
România Iustin Jalaboi Director
România Vladimir Danilov Șef secția de handbal
România Daniel Gheorghe Antrenor principal
România Macrina Tomuleac Antrenor secund
România Daniel Bura Antrenor cu portarii
România Iustina Calara Kinetoterapeut
România Andrei Ciubotaru Kinetoterapeut
România Sabina Săcăleanu Asistent medical
România Robin Vasilius Analist video

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Hotărârea nr. 10 din 31.01.2020 privind aprobarea înființării instituției publice denumite Club Sportiv Municipal Iași 2020 în subordinea Consiliului Local Iași structură sportivă cu personalitate juridică de drept public și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Organigramei și a Statului de funcții al acestuia” (PDF). primaria-iasi.ro. Pagina oficială a municipiului Iași. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  2. ^ „Hotărârea nr. 267 din 30.07.2020 privind aprobarea modificării și completării Regulamentului de Organizare și Funcționare și a Organigramei Clubului Sportiv Municipal Iași 2020 instituție publică înființată în subordinea Consiliului Local Iași ca structură sportivă cu personalitate juridică de drept public” (PDF). primaria-iasi.ro. Pagina oficială a municipiului Iași. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  3. ^ „Hotărârea nr. 104 din 23 februarie 2023 privind transferul unor imobile din proprietatea publică a statului și administrarea Ministerului Sportului prin Direcția Județeană de Sport Iași, în proprietatea publică a Județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași” (PDF). icc.ro. Pagina oficială a județului Iași. . Accesat în . 
  4. ^ „DIVIZIA A SERIA B FEMININ”. frh.ro. Pagina oficială a Federației Române de Handbal. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „DIVIZIA A PLAY OFF PROMOVARE FEMININ”. frh.ro. Pagina oficială a Federației Române de Handbal. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Ovidiu Minea (). „SPORT Promovare pentru Iași, la handbal! Victorie obținută mai greu decât erau așteptările”. ziaruldeiasi.ro. Ziarul de Iași. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ a b Vasile Arhire (). „Handbal feminin - Începe Turneul pentru promovarea în Liga Florilor”. ziarulevenimentul.ro. Ziarul Evenimentul. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ a b „AU CREZUT ÎNTR-UN PROIECT GREU, DAR FRUMOS”. facebook.com/CSMIASI2020. Contul oficial de Facebook al CSM Iași 2020. . Arhivat din original la . Accesat în .