CSM Galați (handbal feminin)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru echipa de handbal desființată, vedeți CSU Danubius Galați.
CSM Galați
Informații generale
Nume completClubul Sportiv Municipal Galați
PoreclăCSM
Data fondării30 mai 2018
Culori            
SalăSala Sporturilor Galați
(1500 de locuri)
CampionatLiga Națională
PreședinteRomânia Claudiu Stoian
AntrenorRomânia Daciana Balaban
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga Națională de handbal feminin 2022-2023

Clubul Sportiv Municipal Galați este o echipă de handbal feminin din Galați, din România, secție a clubului polisportiv cu același nume înființat prin Hotărârea nr. 334 din 30 mai 2018 a Consiliului Local Galați.[1] Prin aceeași hotărâre a fost aprobat și regulamentul de funcționare al clubului.

Pe data de 26 august 2018, fosta echipă de handbal feminin CSU Danubius Galați a anunțat pe pagina sa oficială Facebook că „a devenit istorie” și că „va fi preluată integral de clubul municipalității, CSM Galați”.[2] Pe data de 31 august 2018, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat preluarea CSU Danubius Galați de către CSM Galați[3], permițând acestei din urmă echipe să evolueze în Liga Națională.

Între timp însă, câteva handbaliste de la CSU Danubius Galați se transferaseră deja la alte echipe.[2][4][5]

Primul antrenor al CSM Galați a fost Valeriu Costea, fost antrenor al CSU Danubius Galați.[6] Acesta a fost înlocuit în februarie 2019. cu Alexandrina Soare.[7] După o scurtă perioada în care antrenor interimar a fost Relu Druțu din septembrie 2021 Valeriu Costea este din nou antrenorul echipei.[8] Din februarie 2023, CSM Galați este antrenată de Daciana Balaban.[9][10]

Sezoane recente[modificare | modificare sursă]

Sezon Competiție națională Loc Cupa României Supercupa României Competiție europeană
2018-19 LN 13 Retrogradare
2019-20 DA 4 Promovare
2020-21 LN 13 Retrogradare
2021-22 DA 1 Promovare
2022-23 LN 14 Retrogradare
Sezonul 2019-2020 al Diviziei A s-a încheiat, din cauza pandemiei de coronaviroză cauzată de noul coronavirus 2019-nCoV (SARS-CoV-2), fără a se mai disputa ultimele etape, cu rămânerea în vigoare a clasamentului valabil la data de 11 martie 2020, când s-a desfășurat ultimul meci, aplicându-se criteriile de departajare finală, iar promovarea în Liga Națională ar fi urmat să se facă în urma disputării unui turneu final, la care participau 8 echipe cel mai bine clasate în seriile Diviziei A.[11] După ce mai multe echipe au renunțat la participarea la turneul final de promovare, în cursă au rămas doar patru echipe care concurau pentru patru locuri de promovare, făcând inutilă organizarea unui turneu.[11][12] Pentru a decide locul de promovare ocupat de cele patru echipe, FRH a ales tragerea la sorți, care a avut loc pe 21 septembrie 2020.[13][14]

Echipa[modificare | modificare sursă]

Conform presei din Galați:[15][16][17][18]

Banca tehnică[modificare | modificare sursă]

Conform presei din Galați:[15][8][10]

Nume Ocupație
România Daciana Balaban Antrenor
România Relu Druțu Antrenor cu portarii
România Răzvan Petrescu Kinetoterapeut

Marcatoare în competițiile naționale[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „HOTĂRÂREA nr.334 din 30.05.2018” (PDF). Consiliul Local al municipiului Galați. . Accesat în . 
  2. ^ a b „Anunț oficial”. Pagina Facebook a CSU Danubius Galați. . Accesat în . 
  3. ^ „Hotărâri Consiliu de Administrație din data de 31.08.2018”. Federația Română de Handbal. . Accesat în . 
  4. ^ „Corona Brașov a transferat-o pe Andreea Pătuleanu”. Monitorul Expres. . Accesat în . 
  5. ^ „CS Minaur a transferat-o pe Andreea Taivan, campioană mondială cu naționala de junioare a României în 2014”. Pagina oficială a CS Minaur Baia Mare. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Marian Căpățînă (). „Trei jucătoare au refuzat oferta noului club”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  7. ^ Sonia Baciu (). „Alexandrina Soare, noul antrenor al CSM Galați”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  8. ^ a b Florin Radu (). „CSM Galați și-a numit antrenorul”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  9. ^ Andrei Săvăstru (). „CSM Galați schimbă antrenorul echipei de handbal”. sportgalati.com. Sport Galati. Accesat în . 
  10. ^ a b Gheorghe Arsenie (). „Din sportul gălățean. Daciana conduce pregătirile CS Municipal”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  11. ^ a b „HOTĂRÂRILE CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE DIN DATA DE 18.05.2020”. frh.ro. Pagina oficială a Federației Române de Handbal. . Accesat în . 
  12. ^ Marius Huțu (). „Se cunosc cele patru promovate în Liga Florilor! Federația Română de Handbal a cerut însă cluburilor să-și spună părerea cu privire la desfășurarea turneului de la Sf. Gheorghe cu patru echipe”. prosport.ro. ProSport. Accesat în . 
  13. ^ „HOTĂRÂRILE CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE DIN DATA DE 24.08.2020”. frh.ro. Pagina oficială a Federației Română de Handbal. . Accesat în . 
  14. ^ „S-au tras la sorți locurile nou-promovatelor în Liga Florilor / Programul primei etape”. handbalmania.ro. HandbalMania. . Accesat în . 
  15. ^ a b Gheorghe Arsenie (). „CSM Galați este pregătită pentru Liga Națională. S-a stabilit desfășurarea turneului de promovare”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  16. ^ Gheorghe Arsenie (). „O echipă a Galațiului, cu multe localnice!”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  17. ^ Gheorghe Arsenie (). „HANDBAL. Gălățencele de la CS Municipal, încă două jocuri de verificare”. viata-libera.ro. Viața Liberă Galați. Accesat în . 
  18. ^ „LOT HANDBAL SENIOARE” (PDF). csmgalati.ro. Pagina oficială a CSM Galați. Accesat în .