CSM Deva (handbal feminin)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la secția de handbal feminin. Pentru alte utilizări, vedeți CSM Deva.
Pentru echipa de handbal desființată, vedeți CSM Cetate Devatrans Deva.
CSM Deva
Informații generale
Nume completClubul Sportiv Municipal Deva
Data fondării2020
Culori        
SalăSala Sporturilor0(1 200 locuri)
CampionatDivizia A
PreședinteRomânia Grigorie Burjan
AntrenorRomânia Valentina Ardean-Elisei
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
Divizia A de handbal feminin 2023-2024

CSM Deva este o echipă de handbal feminin din Deva, România, secție a clubului polisportiv Clubul Sportiv Municipal Deva.[1][2] Echipa a evoluat în Divizia A iar la sfârșitul sezonului 2020-2021 a promovat în Liga Națională.[3][4] La finalul sezonului 2021-2022 a Ligii Naționale, CSM Deva s-a clasat pe locul 14 și a retrogradat în Divizia A.[5][6]

Înființat prin Hotărârea nr. 295 din 18 septembrie 2019 a Consiliului Local Deva, CSM Deva este o instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliul Local al municipiului Deva.[1][7] Prin aceeași hotărâre a fost aprobat și regulamentul de organizare și funcționare al clubului. CSM Deva este finanțat „din venituri proprii, alocații acordate de la bugetul local și alte surse”.[1] CSM Deva a fost înființat „în scopul organizării și administrării activității sportive în vederea realizării activității de performanță, selecție, pregătire și participarea sportivilor la competiții interne și internaționale, la ramurile de sport ce aparțin clubului”.[1] Sediul clubului se află în Piața Unirii nr.4 din Deva.[1] Echipa de handbal feminin a fost înființată în 2020 și își desfășoară meciurile de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Deva.[1][8] Culorile oficiale ale clubului sunt roșu-albastru.[1]

Sezoane recente[modificare | modificare sursă]

Sezon Competiție națională Loc Cupa României Supercupa României Competiție europeană
2020-21 DA 1 Promovare
2021-22 LN 14 Retrogradare
2022-23 DA 3 Învinsă în barajul de promovare-retrogradare

Lotul de jucătoare 2023/24[modificare | modificare sursă]

Conform presei:[9][10]

Banca tehnică și conducerea administrativă[modificare | modificare sursă]

Conform presei:[7][9][11][12][13]

Nume Ocupație
România Grigorie Burjan Director
România Marian Muntean Manager secția handbal
România Valentina Ardean-Elisei Antrenor principal
România Olivia Nanu Antrenor cu portarii

Marcatoare în competițiile naționale[modificare | modificare sursă]

Cele mai bune marcatoare în Divizia A[modificare | modificare sursă]

Sezon Nume Goluri
2020-21
România Cristina Malac 111

Cele mai bune marcatoare în Liga Națională[modificare | modificare sursă]

Sezon Nume Goluri
2021-22
România Cristina Malac 110

Cele mai bune marcatoare în Cupa României[modificare | modificare sursă]

Ediție Nume Goluri
2020-21
România Cristina Malac 7
2021-22
România Cristina Malac 9
2022-23
România Cristina Malac 9

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f g „HOTĂRÂREA NR. 295/2019 PRIVIND ÎNFIINȚAREA INSTITUȚIEI PUBLICE DE INTERES LOCAL CLUB SPORTIV MUNICIPAL DEVA”. primariadeva.ro. Pagina oficială a Primăriei Municipiului Deva. . Accesat în . 
  2. ^ „HOTĂRÂREA NR. 366/2019 PRIVIND MODIFICAREA HOTĂRÂRII CONSILIULUI LOCAL NR.295/2019, PRIVIND ÎNFIINȚAREA INSTITUȚIEI PUBLICE DE INTERES LOCAL CLUB SPORTIV MUNICIPAL DEVA”. primariadeva.ro. Pagina oficială a Primăriei Municipiului Deva. . Accesat în . 
  3. ^ „Divizia A Seria B Feminin”. frh.ro. Pagina oficială a Federației Române de Handbal. Accesat în . 
  4. ^ Costin Alexandrescu (). „Deva revine după patru ani în primul eșalon feminin”. handbalmania.ro. HandbalMania. Accesat în . 
  5. ^ CSM DEVA A RETROGRADAT, MATEMATIC, DIN LIGA FLORILOR. Deva: UNU TV. 5 mai 2022. https://www.youtube.com/watch?v=QBdJSHgzGnM. Accesat la 22 septembrie 2022. 
  6. ^ „Liga Florilor / Rapid e noua campioană a României !”. handbalmania.ro. HandbalMania. . Accesat în . 
  7. ^ a b „CSM Deva – un început de drum pentru mișcarea de performanță”. mesagerulhunedorean. Mesagerul Hunedorean. . Accesat în . 
  8. ^ „AUDIO La nici un an de la înființare, echipa de handbal feminin a CSM Deva bate la porțile primei ligi”. radiotimisoara.ro. Radio Romănia Timișoara. . Accesat în . 
  9. ^ a b „Prezentarea echipelor participante la turneul final al Diviziei A feminine: CSM Deva”. handbalmania.ro. HandbalMania. . Accesat în . 
  10. ^ Costi Iordache (). „Mădălina Predoi va juca la Dacia Mioveni restul sezonului din Liga Florilor!”. bitpress.ro. Bitpress. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ Costin Alexandrescu (). „Liga Florilor / Trei victorii în deplasare în partidele de sâmbătă”. handbalmania.ro. HandbalMania. Accesat în . 
  12. ^ Costi Iordache (). „Liga Florilor: Goran Kurtes se întoarce la SCM Rm Vâlcea! Ca adversar..”. bitpress.ro. Bitpress. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ „Daniel Gheorghe se mută de la Deva la Iași”. handbalmania.ro. HandbalMania. . Arhivat din original la . Accesat în .