Cătălina Preda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cătălina Preda
Informații generale
Nume complet Georgiana Cătălina Preda
Data nașterii (33 de ani)
Locul nașterii Plopeni, România
Naționalitate Română
Înălțime 1,75 m
Greutate 60 kg
Post Extremă dreapta
Informații despre echipă
Echipa actuală HC Dunărea Brăila
Număr 7
Cluburi de juniori
Ani Club
0000–2013 HC Activ Plopeni
Cluburi de seniori*
Ani Club
2013–2015 CSM Ploiești
2015–2016 CS Măgura Cisnădie
2016– HC Dunărea Brăila
Echipa națională
Ani Țară
România
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Georgiana Cătălina Preda (n. 16 ianuarie 1991, Plopeni)[1] este o handbalistă din România, care evoluează la echipa HC Dunărea Brăila pe postul de extremă dreapta.[2]

Biografie[modificare | modificare sursă]

A început handbalul la vârsta de 12 ani, sub îndrumarea profesorului Vasile Pascu[3], la echipa HC Activ Plopeni.[4] În 2013 a fost transferată de CSM Ploiești[5][6], unde a jucat până în 2015, când clubul a renunțat la serviciile sale[7].

Handbalista a jucat apoi un an la CS Măgura Cisnădie, pentru care a înscris 44 de goluri, iar din 2016 joacă la HC Dunărea Brăila.[3][8]

În 2015 a fost convocată la echipa de senioare a României care a luat parte la cea de-a XXVIII-a ediție a Universiadei de vară, desfășurată la Gwangju, în Coreea de Sud[9].

În vara anului 2016 a participat cu echipa României la Campionatul Mondial Universitar din Spania, unde a obținut medalia de argint.[1][10] Preda a înscris 12 goluri pe durata competiției.[10]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Dragoș Trestioreanu (). „Nicoleta Tudor și Elena Șerban – vicecampioane mondiale universitare! Handbalistele de la CSM Ploiești au jucat în finala pierdută în fața Spaniei”. gazetaph.ro. Accesat în . 
  2. ^ „European Handball Federation - Georgiana Catalina Preda, player info”, Eurohandball.com, accesat în  
  3. ^ a b „HC Dunărea continuă prezentarea echipei pentru noul sezon competițional! Extrema Cătălina Preda rămâne la HC Dunărea”. Contul oficial de Facebook al HC Dunărea Brăila. . Accesat în . 
  4. ^ „Palmaresul individual și al echipelor naționale în competițiile interțări 1936-2014” (PDF). Federația Română de Handbal. p. 68 (poz.685). Accesat în . 
  5. ^ „Forță pentru CSM Ploiești!”. Jurnalul Prahovean. . Accesat în . 
  6. ^ Petre Apostol (). „Reprezentare ploieșteană, în lotul național de handbal tineret”. Ziarul Prahova. Accesat în . 
  7. ^ „CSM Ploiești s-a despărțit de Cătălina Preda”. Pagina web oficială a CSM Ploiești. . Accesat în . 
  8. ^ „Andreea Dincu și Cătălina Preda noile achiziții pe postul de extrema dreapta ale Dunării Brăila”. infobraila.ro. . Accesat în . 
  9. ^ „Elena Șerban și Cătălina Preda, convocate pentru Universiadă!”. Pagina web oficială a CSM Ploiești. . Accesat în . 
  10. ^ a b „SCORERS - DAY 6 (July 3rd)” (PDF). Pagina web oficială a Campionatului Mondial Universitar din 2016. . p. 3, 7. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în .