Sari la conținut

Argos Cernavodă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Argos Cernavodă este un șantier naval din România. Argos a devenit din anul 1994 primul șantier naval cu capital integral privat din România[1]. Firma dispune de hale de producție și montaj, ateliere - mecanic, electric, prelucrări prin așchiere, tapiserie, protecție anticorosivă, cu dotări specifice activității[1]. Din infrastructură fac parte spațiile de depozitare închise și în aer liber, precum și depozitele de combustibil, cu acces rutier, naval și pe calea ferată[1]. Compania a fost fondată în anul 1948 și deține pachetul majoritar la Dobroport, firmă ce are în exploatare porturile Cernavodă, Medgidia și Basarabi[1].

Compania este deținută de familia Lazia, care este implicată în mai multe firme, printre care: Nuclearmontaj International SA, Sorena SA, Ecoprefconstruct SRL, Betoane și prefabricate SRL, ABN Construcții Industriale SRL, Neptun Investment SRL și Acvacons[2].

Cifra de afaceri:

  • 2005: 13,4 milioane euro[1]
  • 2004: 14 milioane euro[1]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f Argos Cernavoda si-a majorat capitalul, 21 aug 2006, zf.ro, accesat la 12 mai 2011
  2. ^ Angajatii lui Lazia se plang ca nu si-au luat salariile, 4 decembrie 2009, ziuaconstanta.ro, accesat la 12 mai 2011

Legături externe[modificare | modificare sursă]