Anton Avdeev

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Anton Avdeev

Anton Avdeev în 2015
Informații personale
Născut(ă) (37 de ani)
Voskresensk, Rusia
Înălțime1.74 m
Greutate80 kg
ȚarăRusia Rusia
Armăspadă
Mânăstângaci
ClubVulkan Zvenigorod
Clasamentul FIEcurent

Anton Alekseevici Aveev (în rusă Антон Алексеевич Авдеев, n. , Voskresensk, RSFS Rusă, URSS) este un scrimer rus specializat pe spadă, campion mondial în 2009.

S-a apucat de scrimă la vârsta de zece ani, aproape din întâmplare.[2] La scoală sportivă (SDIuȘOR) s-a antrenat cu viitorii campioni, printre altele Aleksei Selin. S-a alăturat echipei naționale de cadeți la Campionatul Mondial din 2003 de la Trapani, unde a cucerit o medalie de bronz. Cu echipa a fost campion mondial de juniori în 2004 și în 2005.

În anul 2007 a câștigat o medalie de bronz la Campionatul European de la Gent, prima sa medalie la o competiție majoră. S-a calificat la proba individuală la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, dar a fost învins în turul întâi de francezul Ulrich Robeiri. În sezonul următor, a creat surpriză cucerind medalia de aur la Campionatul Mondial de la Antalya, după ce a trecut în finală de italianul Matteo Tagliariol. A fost remarcat pentru „atacurile sale în fleșă, tenacitatea sa și seriosul său”.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.sports-reference.com/olympics/athletes/av/anton-avdeyev-1.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ „Шпажист Антон Авдеев”. Men's Health Rusia. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Ioan Pop (octombrie 2009). „L'Escrime mondiale à Antalya”. Escrime XXI (în franceză). 67: 7–9. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]