Aniplex

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aniplex, Inc.
TipSubsidiară
Fondatăseptembrie 1995; acum 28 ani (1995-09)[1]
Fondator(i)Sony Group Corporation
ȚaraJaponia
SediuChiyoda
Oameni cheie
  • Atsuhiro Iwakami (președinte și director general)
  • Tomonori Ochikoshi (vicepreședinte executiv senior)
  • Hiroyuki Shimizu (vicepreședinte executiv)
  • Masanori Miyake (vicepreședinte executiv)[1]
IndustrieDivertisment
Produse
ProprietarSony Group Corporation
Angajați300 (16 iunie 2023)[1]
Companie părinteSony Music Entertainment Japan
DiviziiAniplex.exe
Filiale
Prezență online
www.aniplex.co.jp

Aniplex, Inc. (株式会社アニプレックス Kabushiki-gaisha Anipurekkusu?) este o companie japoneză de divertisment și media care este parte a Sony Group Corporation și este o subsidiară a Sony Music Entertainment Japan. Compania este angajată în principal în plănuirea, producția și distribuția de seriale anime cu o concentrare pe o implementare multimedia a proprietăților intelectuale (PI) proprii și licențiate ale sale.

Compania este de asemenea implicată în producția și distribuția de filme teatrale precum și la plănuirea, dezvoltarea și publicarea de jocuri video alături de producerea și vânzarea de figurine și mărfuri ce au legătură cu francizele sale, lansând pachete video și coloane sonore, producând musicaluri și spectacole de scenă, organizând evenimente în direct pentru ca să-și promoveze serialele, gestionând drepturi de autor și licențiere. Ea operează de asemenea ANIPLEX+, un magazin online de comerț electronic care oferă produsele companiei direct către consumatori.

Fondată în septembrie 1995, Aniplex operează în toată lumea cu sediuri regionale; Aniplex America cu sediul în Santa Monica, California și Aniplex China cu sediul în Shanghai. Ea codeține Crunchyroll, LLC cu compania sa soră Sony Pictures Entertainment, care operează cel mai mare serviciu de streaming direct către consumatori de anime din lume.

O companie promienentă în industria anime, Aniplex este responsabilă pentru producția de numeroase seriale anime lăudate și de succes ca Fullmetal Alchemist, Gurren Lagann, Monogatari, Puella Magi Madoka Magica, Fate Series, Sword Art Online și Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Ea de asemenea operează și publică jocul video pe mobil Fate/Grand Order.

Aniplex este un membru deplin al Asociației de Animații Japoneze (AAJ),[2] un membru regulat al Asociației Furnizorilor de Divertisment de Calculatoare (AFDC),[3] și un membru susținător al Asociația Industriei Înregistrărilor din Japonia (AIÎJ)[4] și Asociației de Software Video din Japonia (ASVJ).[5]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d „Corporate Data | Corporate Guide | Aniplex | アニプレックス オフィシャルサイト”. Aniplex Inc. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Full Membership | The Association of Japanese Animations”. The Association of Japanese Animations (AJA). Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „CESA:Regular Members List”. Computer Entertainment Supplier's Association (CESA). Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Member List | The Recording Industry Association of Japan (RIAJ)”. The Recording Industry Association of Japan (RIAJ). Accesat în . 
  5. ^ „会員社|一般社団法人日本映像ソフト協会” [Member Companies|Japan Video Software Association]. Japan Video Software Association (JVA) (în japoneză). Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]