Androctonus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Androctonus
Androctonus crassicauda
Clasificare științifică
Regn: Animalia
Încrengătură: Arthropoda
Subîncrengătură: Chelicerata
Clasă: Arachnida
Ordin: Scorpiones
Familie: Buthidae
Gen: Androctonus
Ehrenberg, 1828
Specii

Vezi textul

Androctonus este un gen de scorpioni. Speciile Androctonus se găsesc în regiunile aride din Orientul Mijlociu și Africa de Nord[1]. Numelui Androctonus provine de la cuvintele grecești άνδρας (andras) - om și κτείνειν (kteinein) - a ucide. Veninul lor poate ucide chiar și un om. În fiecare an se înregistrează decese cauzate de scorpionii Androctonus[1]. Mai multe companii farmaceutice produc antidot pentru tratamentul consecințelor intoxicării cu venin[2]. Lungimea medie a acestora este de 10cm.

Captivitate[modificare | modificare sursă]

În ciuda riscului înalt, speciile Androctonus sunt comercializate frecvent pe piața de animale exoctice, în special Androctonus amoreuxi și Androctonus australis. Veninul acestor scorpioni este foarte toxic, el poate afecta grav sănătatea deținătorilor, tratamentul necesitând resurse financiare. Unele specii sunt în stare să omoare un om matur. În unele state, este posibil ca proprietarul să fie responsabil juridic în cazul în care cineva este înțepat. De aceea proprietarii sunt obligați să înregistreze scorpionii sau să posede o permisiune din partea autorităților de a deține scorpionul. Sunt și state în care deținerea acestora este ilegală.
Terariumul trebuie să simuleze condițiile de deșert, cu o temperatură de 26 - 30 grade Celsius. Se hrănesc cu diferite insecte, gândaci, greieri. Este necesar ca terariumul să aibă o construcție sigură pentru a evita evadarea scorpionului.

Reprezentanți[modificare | modificare sursă]

În prezent lista speciilor se modifică.

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Androctonus

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Hendrixson, B. E. 2006. Buthid scorpions of Saudi Arabia, with notes on other families (Scorpiones: Buthidae, Liochelidae, Scorpionidae). In W. Büttiker, F. Krupp, I. Nader & W. Schneider (eds.), Fauna of Arabia (pp. in press, ~100 pages). Basel, Switzerland: Karger Libri.
  2. ^ „Antidotes In Depth, Jeffrey N. Bernstein” (PDF). 

Legături externe[modificare | modificare sursă]