Alpha și Omega 6: Săpături de dinozaur

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Alpha și Omega 6: Săpături de dinozaur

Copertă DVD
Titlu originalAlpha and Omega: Dino Digs
GenAnimație
Comedie
Acțiune
Aventură
RegizorTim Maltby
ScenaristTom Kane
ProducătorKen Katsumoto
Tim Maltby
Andrew Tight
Liz Young
Mike Young
StudioSplash Entertainment
DistribuitorLionsgate Films
Operator(i)Richard Finn
SunetRick Hinson
Thomas J. Maydeck
MuzicaNoam Kaniel
Nicholas Varley
CastingBernie Van De Yacht
DistribuțieBen Diskin
Kate Higgins
Lindsay Torrance
Hunter Swan
Chris Smith
Premiera10 mai 2016
Premiera în România19 februarie 2017
Durata47 de minute
ȚaraStatele Unite
Limba originalăengleză
Disponibil în românădublat
Buget4,000,000 de $
Parte a serieiAlpha and Omega[*][[Alpha and Omega (series of eight animated films produced by Crest Animation Productions)|​]]  Modificați la Wikidata
Precedat deAlpha și Omega 5: Vacanță în familie
Urmat deAlpha și Omega 7: Marea înghețare
Prezență online

Alpha și Omega 6: Săpături de dinozaur (engleză Alpha and Omega 6: Dino Digs) este un film de animație american de comedie/acțiune/aventură creat de Tim Maltby și produs de Splash Entertainment. Acesta reprezintă a cincea continuare a francizei de filme Alpha și Omega, și s-a lansat pentru prima oară pe DVD pe 10 mai 2016. A fost anunțat pentru prima oară în 2015, și a fost inițial propus ca al șaptelea film al seriei. Dar dintr-o anumită cauză Lionsgate Entertaiment a decis să-l lanseze înaintea lui Marea înghețare, astfel acesta fiind al șaselea film.

Filmul a fost considerat drept un dezastru colosal de către fanii seriei, cei mai mulți dând critici către scenariu, conceptul bizar, spațiile în intrigă, narațiunea inconsistentă și declinul imens în calitatea animației. Astfel acesta este oarecum considerat cel mai rău capitol din franciză. O altă plângere a fost cea în legătură cu scenele de dans care sunt considerate inutile pentru poveste și o infamie, dar totuși a primit câteva recenzii pozitive datorită scenelor umoristice și noul scor muzical. Unele fundaluri animate și peisaje din film au fost de asemenea agreate.

Premiera în România a filmului a fost pe 19 februarie 2017 pe canalul Boomerang, în cadrul programului Boomerang Cinema.

Premisă[modificare | modificare sursă]

După ce Kate, Humphrey și cei trei pui ai lor sunt forțați să-și mute bârlogul aceștia o descoperă pe Amy, un dinozaur feminin prietenos care a fost readusă la viață prin magie în urma descoperirii sale în timpul unei mari săpături. Puii de lup și prietenii lor din pădure îi arată lui Amy minunile lumii lor noi, și trebuie să lucreze împreună și să încerce să oprească săpătorii de a trezii pe periculosul T-Rex până nu-i prea târziu.

Voci[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]