ACS Hebe Sângeorz-Băi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
ACS Hebe Sîngeorz-Băi
Informații generale
Nume completAsociația Club Sportiv Hebe Sîngeorz-Băi
PoreclăHebe
Sângeorzenii
Culori            
StadionOrășenesc Sângeorz-Băi
(800 de locuri)
CampionatLiga a IV-a Bistrița-Năsăud
AntrenorFlore Cătălin
Palmares
NaționalLiga a IV-a Bistrița-Năsăud (3)
Echipament
Acasă
Deplasare
Sezon actual
Pentru sezonul în curs vedeți:
locul 5

Asociația Club Sportiv Hebe Sîngeorz-Băi, cunoscut ca Hebe Sîngeorz-Băi, este un club românesc de fotbal din orașul Sângeorz-Băi, Județul Bistrița-Năsăud. Echipa activează în Liga a IV-a Bistrița-Năsăud, al patrulea eșalon al sistemului de ligi ale fotbalului românesc. Incepand cu Martie 2024 isi va juca meciurile de acasa pe noul Complex Sportiv Sângeorz-Băi. Complexul se va inaugura pe 13 aprilie cu un meci al fostilor glorii din judet gen Gabi Balint,Lucian Sânmărtean iar urmatorul meci de Liga a IV-a Bistrița-Năsăud de acasa din 14 aprilie 2024 cu Progresul Nasaud.[1]

Stema echipei[modificare | modificare sursă]

Stema echipei și a orașului.

Stema echipei este aceeași cu cea a orașului și este compusă din :

Primul element central, scutul care are marginile rotunjite, iar deasupra sa e desenată o coroană cu trei elemente de tip turn. Aceasta simbolizează faptul că Sângeorz-Băi are rangul de oraș. Sfântul Gheorghe este reprezentat pe stema echipei în partea stângă, surprins în plină mișcare, străpungând cu sulița balaurul.

Al doilea element principal al stemei echipei este vorba despre un simbol desprins din mitologia greacă. Zeița Hebe este considerată păstrătoarea elixirului tinereții veșnice și a vieții fără de moarte. Pe stema echipei este întruchipată de o tânără îndreptată cu fața spre stânga, ținând în mâna stângă un vas ritualic din care toarnă nectarul tinereții fără bătrânețe.

Palmares[modificare | modificare sursă]

Liga a IV-a Bistrița-Năsăud

  • Campioană (3): 1976–77, 1986–87, 1989–90

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Citare goală (ajutor)