Sari la conținut

În inima pădurii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
În inima pădurii
Rating
Titlu originalInto the Woods
Genfilm fantastic[1][2][3]
film muzical[1][2][3]  Modificați la Wikidata
RegizorRob Marshall[4][5][1][2]  Modificați la Wikidata
ScenaristJames Lapine[*][6]  Modificați la Wikidata
Bazat peInto the Woods[*][[Into the Woods (1987 musical with music and lyrics by Stephen Sondheim and book by James Lapine)|​]]  Modificați la Wikidata
ProducătorRob Marshall
Marc E. Platt[*][[Marc E. Platt (American film, television and theatre producer)|​]]
John DeLuca[*]
Callum McDougall[*][[Callum McDougall (film producer)|​]]  Modificați la Wikidata
StudioLucamar Productions[*][[Lucamar Productions |​]]
Walt Disney Pictures
Marc Platt Productions[*][[Marc Platt Productions |​]]  Modificați la Wikidata
DistribuitorFórum Hungary[*][[Fórum Hungary |​]][7]
Buena Vista International[*]
Netflix
Disney+  Modificați la Wikidata
Director de imagineDion Beebe[*]  Modificați la Wikidata
MontajWyatt Smith[*][[Wyatt Smith (American film editor)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaStephen Sondheim[*]  Modificați la Wikidata
CostumeColleen Atwood[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieAnna Kendrick (Cenușăreasa[*])[4][8][9][3]
Billy Magnussen[4][8][10][6]
Chris Pine[4][8][3][10]
Christine Baranski[*][4][8][9][10]
Daniel Huttlestone[*][[Daniel Huttlestone (actor britanic)|​]][4][8][9][10]
Emily Blunt[4][8][9][3]
Frances de la Tour[*][4][8][3][10]
Johnny Depp (Lupul cel Rău[*])[4][8][3][10]
Lucy Punch[*][[Lucy Punch (actriță britanică)|​]][4][8][3][10]
MacKenzie Mauzy[*] (Rapunzel[*])[4][8][10][6]
Meryl Streep[4][5][8][3]
Tracey Ullman[*][4][8][10][6]
James Corden[4][8][9][3]
Lilla Crawford[*][[Lilla Crawford (actriță americană)|​]][4][8][3][10]
Tammy Blanchard[*][10][6]
Simon Russell Beale[*][10][6]
...încă 2  Modificați la Wikidata
Premiera (Statele Unite ale Americii)
(Germania)[11]
(Ungaria)[7][12]
(România)  Modificați la Wikidata
Durata125 min.  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Filmat înLondra  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
PremiiMTV Movie Award for Best Villain[*][[MTV Movie Award for Best Villain (MTV award)|​]] (Meryl Streep, )  Modificați la Wikidata
NominalizăriPremiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Meryl Streep, )
Premiul Oscar pentru cele mai bune costume (Colleen Atwood[*], )
Premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri (Dennis Gassner[*][[Dennis Gassner (art director)|​]] și Anna Pinnock[*][[Anna Pinnock (Set decorater)|​]], )  Modificați la Wikidata
Încasări213.100.000 de dolar americani[13]  Modificați la Wikidata
Website oficialhttp://movies.disney.com/into-the-woods/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

În Inima Pădurii este un film muzical american din 2014, regizat de Rob Marshall și adaptat pentru ecran de James Lapine din piesa de pe Broadway din 1986 cu același nume[14]. Produs de Walt Disney Pictures, filmul are o distribuție care îi include pe Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Tracey Ullman, Christine Baranski, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, MacKenzie Mauzy, Billy Magnussen și Johnny Depp. Inspirat din basmele Frațiilor GrimmScufița Roșie”, „Cenușăreasa”, „Jack și Vrejul de fasole”, „Rapunzel”, filmul este o fantezie centrată în jurul unui cuplu fără copii, care și-a propus să pună capăt unui blestem aruncat asupra lor de către o vrăjitoare răzbunătoare. În cele din urmă, personajele sunt forțate să trăiască consecințele acțiunilor proprii[15].

După mai multe încercări nereușite ale altor studiouri și producători de a adapta piesa pentru film, Disney a anunțat în 2012 că va produce o adaptare, cu Marshall ca regizor și John DeLuca ca producător. Filmările au început în septembrie 2013 și a avut loc în întregime în Marea Britanie, inclusiv la Shepperton Studios din Londra.

În Inima Pădurii a avut premiera mondială la Ziegfeld Theatre din New York, pe 8 decembrie 2014, și a fost lansat în cinematografe în Statele Unite pe 25 decembrie 2014[16]. Filmul a fost un succes comercial și a primit recenzii în general pozitive, primind laude pentru interpretări (în special Streep), stil vizual și producție, dar a primit critici pentru adaptarea față de materialul sursă și pentru modificările făcute pentru traducerea filmului. A avut încasări de 213 milioane de dolari în întreaga lume[17]. În Inima Pădurii a fost numit unul dintre cele mai bune filme ale anului 2014 de către Institutul American de Film. A primit trei nominalizări la Premiile Academiei, inclusiv o nominalizare pentru Cea Mai Bună Actriță în rol secundar pentru Streep, și trei nominalizări la Globul de Aur, inclusiv pentru Cel Mai Bun Film – Muzical sau Comedie.

Sinopsis[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Un brutar și soția lui își doresc un copil, dar suferă de un blestem pus pe familia lui de către o Vrăjitoare care l-a găsit tatăl brutarului furând din grădina ei, atunci când mama brutarului era însărcinată. Deoarece tatăl brutarului a furat și niște fasole magie, mama vrăjitoarei a blestemat-o pe aceasta să fie urâtă. Vrăjitoarea poate ridica blestemul și să le permită să aibă un copil, dar numai dacă brutarul și soția lui obțin patru elemente esențiale pentru a face o poțiune: o vacă albă, o pelerină roșie, un fir de păr galben și un pantof de aur, pe care vrăjitoarea nu are voie să le atingă.

Cererile vrăjitoarei îi aduc pe brutar și pe soția lui în preajma lui Jack, care își vinde vaca mult-iubită, Milky-White, și căruia brutarul îi oferă fasole magică lăsată lui către tatăl său (care fuseseră furate de la vrăjitoare). Se întâlnesc și cu Scufița Roșie, a cărui mantie roșie este observată de cuplu încă. de când fetița se oprise anterior la brutărie pentru a cumpăra pâine și dulciuri pe drumul spre casa bunicii. Urmează Rapunzel, cu părul ei blond, pe lângă al cărei turn din pădure trece nevasta brutarului. În final, se întâlnesc cu Cenușăreasa, care fugea de prinț și a cărei ținută de bal includea pantofi de aur.

După o serie de aventuri și încercări eșuate, brutarul și soția lui reușesc în cele din urmă să adune elementele necesare pentru a rupe vraja. Între timp, fiecare dintre celelalte personaje primește un „final fericit”: Cenușăreasa se căsătorește cu Prințul, Rapunzel este eliberată de gardiana ei, Vrăjitoarea, de fratele prințului Cenușăresei și se căsătorește cu el, Jack o îmbogățește pe mama sa furând bogății de la Uriașul din cer, și îl ucide pe uriașul care îl urmărea prin tăierea vrejului de fasole, Scufița Roșie și bunica ei sunt salvate de Lupul cel Rău. În final, Vrăjitoarea își recapătă tinerețea și frumusețea după ce a băut poțiunea.

Cu toate acestea, fiecare dintre personaje află că finalurile nu rămân fericite: brutarul este îngrijorat de faptul că este sărac pentru copilului său nou-născut. Soția sa este pentru o perioadă sedusă de prinț. Cenușăreasa este dezamagită prințul care o înșeala. Vrăjitoarea află că și-a pierdut puterile magice. Creșterea unui al doilea vrej de fasole din ultima fasolă magică îi permite soției uriașului să coboare și amenință regatul și pe locuitorii săi dacă nu i-l vor da pe Jack. Personajelele încearscă să-l găsească pe Jack, dar dezbat moralitatea predării lui. În acest proces, mama și bunica Scufiței Roșii, mama lui Jack și soția brutarului sunt ucișe. Personajele se învinuiesc reciproc pentru acțiuni care au dus la tragedie, în cele din urmă dând vina pe vrăjitoare pentru fasolele magice. Vrăjitoarea îi blestemă pentru incapacitatea lor de a-și asuma responsabilitatea pentru acțiunile proprii. Aruncând toate boabele, vrăjitoarea o imploră pe mama ei să o pedepsească din nou, sperând să-și recapete puterile, dar în schimb se topește și dispare.

Restul personajelor hotărăsc să o ucidă pe soția uriașului, deși Cenușăreasa și soția brutarului încearcă să le explice lui Jack și Scufiței complexitatea moralității răzbunării. Personajele o atrag pe soția uriașului, care se împiedică într-o groapă și cade, murind. Brutarul, gândindu-se de soția lui, este hotărât să fie un tată bun. Cenușăreasa decide să-l părăsească pe prinț și de a-l ajuta brutar, și Jack și Scufița, acum orfani, trăiesc cu brutarul și Cenușăreasa. Brutarul îl leagănă pe fiul său după ce acesta începe să plângă, spunându-i povestea filmului.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b c http://www.imdb.com/title/tt2180411/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 2. ^ a b c http://www.filmstarts.de/kritiken/201517.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 3. ^ a b c d e f g h i j k http://www.metacritic.com/movie/into-the-woods, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o http://www.bbfc.co.uk/releases/woods-film, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 5. ^ a b http://www.the-numbers.com/movie/Into-the-Woods, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 6. ^ a b c d e f Česko-Slovenská filmová databáze 
 7. ^ a b http://nmhh.hu/dokumentum/169802/premierfilmek_forgalmi_adatai_2015.xlsx  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 8. ^ a b c d e f g h i j k l m n http://www.imdb.com/title/tt2180411/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 9. ^ a b c d e http://www.mafab.hu/movies/into-the-woods-137399.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 10. ^ a b c d e f g h i j k l m „În inima pădurii”, Internet Movie Database, accesat în  
 11. ^ „În inima pădurii”, Internet Movie Database, accesat în  
 12. ^ http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
 13. ^ Box Office Mojo, accesat în  
 14. ^ Ng, David (). „Sam Mendes, Rob Marshall will revive their revival of 'Cabaret'. Los Angeles Times. Accesat în . 
 15. ^ Kit, Borys; Tatiana Siegel (). „Chris Pine, Jake Gyllenhaal Circling Musical 'Into the Woods' (Exclusive)”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 16. ^ Schillaci, Sophie; Pamela McClintock (). „Disney Dates Musical 'Into the Woods' Opposite 'Annie' in December 2014”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 17. ^ Piccalo, Gina (). „Record-breaking 'Into the Woods' is a surprise hit”. Los Angeles Times. Accesat în . 
 18. ^ a b c Yamato, Jen (). „Tony-Nominated Tammy Blanchard Headed 'Into The Woods'. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 19. ^ Finke, Nikki (). „Johnny Depp And Meryl Streep "Deals Almost Wrapped" For 'Into The Woods' Movie”. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 20. ^ Abramovitch, Seth (). „Broadway Star Joins Johnny Depp in 'Into the Woods'. Broadway World. Accesat în . 
 21. ^ Kit, Borys (). „Anna Kendrick in Talks to Play Cinderella in Disney's 'Into the Woods'. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 22. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite PineEW
 23. ^ Kit, Borys (). „Tracey Ullman in Talks to Join Disney's 'Into the Woods' (Exclusive)”. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 24. ^ Sneider, Jeff (). 'The Good Wife' Star Christine Baranski to Reteam With 'Chicago' Director on Disney's 'Into the Woods' (Exclusive)”. The Wrap. Arhivat din original la . Accesat în . 
 25. ^ Siegel, Tatiana; Borys Kit (). „Johnny Depp to Star in Disney Musical 'Into the Woods'. The Hollywood Reporter. Accesat în . 
 26. ^ „Annie's Lilla Crawford Will Be Little Red in Into the Woods Film, Featuring New Song by Stephen Sondheim”. Playbill. . Accesat în . 
 27. ^ Fleming Jr., Mike (). „Daniel Huttlestone Goes From 'Les Mis' To 'Into The Woods'. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 28. ^ 'Into The Woods' Casts Its Rapunzel”. Deadline Hollywood. . Accesat în . 
 29. ^ Fleming Jr., Mike (). „Billy Magnussen Ventures 'Into The Woods' To Replace Jake Gyllenhaal”. Deadline Hollywood. Accesat în . 
 30. ^ a b c d e „Production Begins on Disney's Musical INTO THE WOODS Starring Meryl Streep, Emily Blunt, Johnny Depp, Chris Pine, and Anna Kendrick”. Collider. . Accesat în . 
 31. ^ „Into the Woods: Press Kit” (PDF). The Walt Disney Studios. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]