Visele

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Visele
de Irina Rimes
Lansare28 aprilie 2016
FormatCD single,digital download
Înregistrare2016
Genpop,dance
Durată03:18
Casă de discuriQuantum Music

Visele este piesa de debut a cântăreței de origine moldovenească Irina Rimes, lansată pe 28 aprilie 2016. A fost compusă de Irina Rimes și Andi Bănică.

Visele a fost primul single lansat sub numele Irina Rimes, ea având anterior pseudonimul Irra. Piesa a devenit unul dintre hiturile verii anului 2016. A fost înregistrată și o versiune în limba franceză, cunoscută sub numele Les Visons.

Live[modificare | modificare sursă]

Piesa a fost interpetată live pentru prima dată la postul radio Radio Zu în iunie 2016. Prestația acesteia a fost postată pe canalul de YouTube al postului și a adunat până în prezent peste 1.000.000 de vizualizări. Piesa este interpetată foarte des la concertele artistei.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Filmările au avut loc la Chișinău în regia lui Roman Burlaca, regizor cunoscut pentru colaborările cu Carla's Dreams. Clipul a fost încărcat pe canalul de YouTube al casei de discuri Quantum Music și a adunat până în prezent peste 16.000.000 de vizualizări.

Performanța în topuri[modificare | modificare sursă]

În categoria pieselor românești, „Visele” a debutat pe poziția a 10-a cu 90 de difuzări. Cea mai înaltă poziție în clasamentul Media Forest a fost locul 2. În unele topuri muzicale, a ocupat prima poziție.

Lansări[modificare | modificare sursă]

Țara Data Format Casa de discuri
România 28 aprilie 2016 Digital Download
Quantum Music

Note[modificare | modificare sursă]