Utilizator:Scotianu22/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bujduveanu Stelian
Date personale
Născut (34 de ani)
Număr de copii1
Activitate
DomiciliuBucuresti
EducațieColegiul „Mircea cel Bătrân”
PregătireFacultatea de Drept din cadrul Universității București
Oraș natalConstanța
FuncțieViceprimar Municipiul Bucuresti
Partid politicPartidului Național Liberal
În urma Congresului PNL din septembrie 2021, Stelian Bujduveanu este ales Trezorier al Partidului Național Liberal și secretar general al PNL București[1].

Stelian Bujduveanu (n. iunie 1989, Constanța ) este un politician român, membru al Partidului Național Liberal, care, începând din anul 2020, ocupă funcția de Viceprimar [2] General al Capitalei. Din anul 2016 și până în prezent, este și consilier General în Consiliul General[3] al Municipiului București.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Stelian Bujduveanu s-a născut la Constanța, la data de 2 iunie 1989. A urmat studiile prestigiosului Colegiu „Mircea cel Bătrân” din Constanța, iar, ulterior, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București. A continuat studiile în drept tot la Universitatea București, unde a absolvit un masterat în Dreptul Uniunii Europene. Pe parcursul anilor 2014-2015s-a specializat în politică externă și diplomație la Institutul Diplomatic Român și în Securitate Națională la Colegiul Național de Apărare.

Familia[modificare | modificare sursă]

Este căsătorit și are 1 copil.  

Activitate profesională[modificare | modificare sursă]

Și-a început activitatea profesională în anul 2015, fiind consilier parlamentar la Camera Deputaților. În iunie 2016, a candidat pe listele Partidului Național Liberal pentru funcția de consilier gepnneral.

La alegerile locale din acel an, Partidul Național Liberal a obținut 11.18%[4] și un număr de 8 consilieri. Cu acest prilej, Stelian Bujduveanu a devenit cel mai tânăr Consilier General al Municipiului București. În acest mandat este ales și lider de grup al consilierilor generali din PNL [5].

Pe parcursul anului 2020, a ocupat funcția de consilier personal al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, iar, la alegerile locale din septembrie 2020, a câștigat un nou mandat de consilier general în legislativul Municipiului București pentru încă 4 ani, 2020-2024.

În decembrie 2020 este ales, cu 33 de voturi din 55, Viceprimarul General al Municipiului București.[6]

În martie 2022, Viceprimarul General PNL primește în coordonare portofolii esențiale pentru dezvoltarea Capitalei, printre care: Transporturile, Patrimoniul, Parcările și Administrația Străzilor.[7]

Pe parcursul mandatului de Viceprimar, Stelian Bujduveanu s-a remarcat, în special, prin elaborarea și implementarea unui nou Regulament de parcări în Municipiul București și a inițiat o nouă politică tarifară pentru parcările publice din Capitală, astfel triplandu-se platile prin mijloace digitale pentru parcari.

Tot în acest domeniu au fost inițiate noi planuri de sistematizare a traficului în urma cărora au fost generate peste 20.000 de noi locuri publice de parcare în[8] Municipiul București Printre acțiunile inițiate în mandatul său se numără și proiectele de sistematizare a traficului în interiorul Inelului Central, dar și acțiunea de punere în siguranță a podurilor și pasajelor rutiere din Municipiul București.

Activitate politică[modificare | modificare sursă]

Stelian Bujduveanu a debutat în cariera politică în cadrul Partidului Democrat Liberal, în anul 2011. Trei ani mai târziu, prin fuziunea PDL cu PNL, acesta a devenit membru al PNL.

În anul 2017 a fost desemnat Președintele Tineretului Național Liberal - filiala București, aceasta fiind cea mai mare filială de tineret a PNL din România.

În urma Congresului PNL din septembrie 2021, Stelian Bujduveanu este ales Trezorier al Partidului Național Liberal și secretar general al PNL București[9]. În august 2022 este ales Secretar general adjunct al Partidului Național Liberal.[10]

În august 2022 este ales Secretar general adjunct al Partidului Național Liberal.

Legaturi externe[modificare | modificare sursă]

Primăria București (pmb.ro)

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: peste 550 de contracte încheiate pentru valorificarea patrimoniului Capitalei (pnl.ro)

Parcările primăriei generale au adus până acum 18,3 milioane de lei. Stelian Bujduveanu anunță încă 30.000 de locuri - Stirileprotv.ro

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Propunerea de buget a primarului general a avut câteva lacune, pe care PNL le-a corectat / De astăzi sunt bani pentru transport public mai civilizat, străzi mai bune, iluminat public și noi locuri de parcare / CGMB a aprobat bugetul Capitalei (g4media.ro)

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: "Vrem să împropietărim peste 15 mii de familii din București" - YouTube Gandul

Viceprimarul Capitalei propune concesionarea către operatori privați a clădirilor cu risc seismic deținute de primărie | Digi24

Viceprimarul Stelian Bujduveanu propune concesiune de lucrări publice în cazul unor imobile ale municipalității care necesită consolidare - Administratie.ro

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: Tramvaiele noi Astra Arad vor circula din primăvară și pe liniile 25 și 32 (economedia.ro)


Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Biroul Politic Municipal al PNL București"
  2. ^ „Primăria Capitalei”. www.pmb.ro. Accesat în . 
  3. ^ „Primăria București”. www.pmb.ro. Accesat în . 
  4. ^ Roxana Preda. „Rezultate alegeri 206 Bucuresti”. Mediafax. Accesat în . 
  5. ^ Radu Eremia. „Noi mutări în PNL. Bujduveanu, ales liderul consilierilor generali liberali din Primăria Capitalei”. Adevarul.ro. Accesat în . 
  6. ^ Kiss, Robert (). „Horia Tomescu (USR PLUS) și Stelian Bujduveanu (PNL) sunt noii viceprimari ai Capitalei”. digi24.ro. Accesat în . 
  7. ^ Toma Ionut - Programare. „Primăria București”. www.pmb.ro. Accesat în . 
  8. ^ Mihai Niculescu. „Parcările primăriei generale au adus până acum 18,3 milioane de lei. Stelian Bujduveanu anunță încă 30.000 de locuri”. Stirileprotv.ro. Accesat în . 
  9. ^ "Biroul Politic Municipal al PNL București"
  10. ^ „Biroul Executiv – PNL”. Accesat în .