The Medusa Chronicles

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
The Medusa Chronicles
Informații generale
Ediția originală
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
EditurăVictor Gollancz Ltd Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Regatul Unit Modificați la Wikidata
Data primei aparițiimai 2016

The Medusa Chronicles este un roman științifico-fantastic din 2016 scris de Alastair Reynolds și Stephen Baxter, o continuare a nuvelei lui Arthur C. Clarke Întâlnire cu Meduza din 1971.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Romanul se extinde pe premisa nuvelei lui Clarke, ducând personajul principal în viitorul îndepărtat, mergând în trecut și pentru a arăta că atât romanul, cât și nuvela originală a lui Clarke au loc într-o istorie alternativă în care, în 1968, NASA și Programul spațial sovietic s-au unit pentru a preveni impactul unui asteroid cu Pământul.

Recepție[modificare | modificare sursă]

Un recenzor al Publishers Weekly a declarat: „Abordarea romanului vine în detrimentul unei adâncimi psihologice, dar fanii celorlalte opere ale autorilor nu vor fi dezamăgiți”.[1] Allen Stroud pe site-ul SF Book Review a menționat că „The Medusa Chronicles este o lectură excelentă, care continuă de acolo de unde Clarke și-a lăsat personajul principal și îi extinde ideile într-un mod care îi aduce un omagiu, dar arată și valoarea celor doi scriitori care au ales să contribuie la această viitoare lume fictivă”.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Fiction Book Review: The Medusa Chronicles by Stephen Baxter and Alastair Reynolds. Saga, $26.99 (416p) ISBN 978-1-4814-7967-7”. Publishers Weekly (în engleză). Accesat în . 
  2. ^ Stroud, Alan (). „The Medusa Chronicles, a book by Alastair Reynolds | Book review”. sfbook.com. Accesat în .