Rubén Limardo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rubén Limardo
Informații personale
Nume completRubén Dario Limardo Gascón
Născut(ă) (38 de ani)
Ciudad Bolívar, Venezuela
Loc de reședințăŁódź, Polonia
Înălțime1,75 m
Greutate75 kg
ȚarăVenezuela Venezuela
Armăspadă
Mânăstângaci
Antrenor naționalRuperto Gascón
ClubPiast Gliwice
Clasamentul FIEclasament curent

Rubén Limardo (n. , Ciudad Bolívar, Bolívar, Venezuela) este un scrimer venezuelan specializat pe spadă.

Limardo locuiește în Łódź, Polonia, unde studiază la Facultatea de Informatică.[1] Este pregătit de unchiul său, Ruperto Gascón. Fratele lui mai mic, Francisco, este, de asemenea, scrimer de performanță.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Limardo a fost campion mondial de juniori la Linz în 2005 și a câștigat doi ani la rând Cupa Mondială la vârsta în 2003–2004 și în 2004–2005.

În categoria de seniori, a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing. S-a clasat pe locul 23, fiind învins în tabloul de 32 de ucraineanul Dmîtro Ciumak. La Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, a ajuns în finală, unde l-a întâlnit pe Bartosz Piasecki din Norvegia. Triumfând cu scorul de 15-10, a devenit primul campion olimpic venezuelan de după 1968.[2] La Campionatul Mondial de Scrimă din 2013 de la Budapesta, a câștigat medalia de argint, după ce a fost învins în finală de estonul Nikolai Novosjolov.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Marek Kondraciuk (). „Mistrz olimpijski z Londynu studiuje i trenuje w Łodzi”. Dziennik Łódzki. 
  2. ^ „JO 2012 - Scrimă: Primire triumfală în Venezuela pentru campionul olimpic Ruben Limardo”. Agerpres. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Scrima – Mondialele de la Budapesta / Dubla de aur pentru spada din Estonia”. Sport Total FM. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Rubén Limardo la Wikimedia Commons