Psihotronică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Psihotronica este disciplina biofizică ce studiază interacțiunile psihice la distanță, cu specific de pseudoștiință. Obiectul de studiu al psihotronicii îl constituie fenomenele parasenzoriale (paranormale) care sunt denumite și fenomenele PSI.

Determinări prin cercetări științifice.[modificare | modificare sursă]

Cercetătorii nu au reușit să descopere modalităti de dezvoltare a unor capacități de punere în evidență a fenomenelor psihice parasenzoriale (PSI: percepția extrasensorială-PES, telepatia, telekinezia ș.a.) și acestea nu sunt explicate științific. De altfel Colegiul Psihologilor din România se delimitează de manifestările parapsihologice, pe care le clasifică drept non-științifice.[1]

Scurt istoric[modificare | modificare sursă]

Un istoric[2] succint al cercetărilor în domeniul parapsihologic arată sfârșitul secolului al XIX-lea ca timp al "nașterii" primelor societăți metapsihice ca organisme de cercetare organizată a acestor fenomene. Este de menționat numele francezului Max Dessoir care a înlocuit vechiul termen "metapsihica" cu cel de "parapsihologie". Cele mai rudimentare tehnici de influențare la distantă, de manipulare, sunt cunoscutele bombe cu manifeste lansate în teritoriul inamic, dar și manipularea prin intermediul radioului și presei scrise, folosite de Franța, Anglia și Germania (pe frontul primului război mondial se auzeau foarte des difuzoarele inamice cu texte defetiste). Aceste tactici sunt specifice războiului psihologic și nu aparțin tehnicilor parapsihologice. În Decembrie 1989 și după, s-a vorbit mult de un așa-zis "atac PSI" asupra României, cu consecințe nefaste asupra populației. Cercetări asupra paranormalului s-au făcut și se fac încă în multe țări, dintre care SUA, Rusia, China și Cehia ( încă în 1942 în Cehia a apărut lucrarea "Clairvoyance, Hypnotism and Magnetism").

Baza științifică a psihotronicii[modificare | modificare sursă]

Teorii și tehnici utilizate[modificare | modificare sursă]

Adepții consideră că există posibilitatea de a se efectua controlul psihic al mintii, respectiv ca starea psihică – creierul – să fie influențată de la distanță. [3] Pentru a explica evenimentele psihotronice se solicită să se facă apel la cunoștințele de fizică. La începutul secolului anterior, Ernst Schrodinger și Werner Heisenberg au formulat legile de bază ale mecanicii cuantice. Această teorie descrie fizica lumii subatomice. Dr. Bell a elaborat o teoremă din mecanica cuantică care afirmă că particulele subatomice sau fotonii care s-au obținut prin divizarea în două a unei alte subparticule sau foton vor avea aceleași caracteristici. Teorema lui Bell și conectivitatea între perechile de subparticule le-a permis oamenilor de știință să transmită informația în condiții de securitate. Dacă corpul biofizic este un câmp cuantic, atunci când se divide pentru a realiza acțiunea psihotronică, fiecare componentă va cunoaște ceea ce perechea sa din câmpul biofizic a observat. Transmisia cuantică a informației ar putea explica cum informația psihotronică trece de la situl observat la spionul psihic.

Câmpurile morfogenetice – câmpuri energetice care modeleaza viața.

O altă analogie se referă la genomul uman (cromozomii care alcătuiesc materialul genetic uman) programat pentru a transforma masa celulelor oului fertilizat numită blastocist în embrion. Câmpurile morfogenetice biofizice asigură comutarea pe genele specifice și renunțarea la altele, în funcție de pozitia lor în blastocistul din uter. Dacă aceștia se află lângă axa în vârf, ei devin celulele ochiului și ale esofagului. Dacă sunt în partea de jos vor deveni anus, iar dacă sunt în centrul blastocistului vor deveni tubul digestiv. Dacă sunt la suprafață vor deveni celulele pielii. Câmpurile biofizice păstrează informația care va determina ca celule identice să devină celule din sisteme diferite, în funcție de pozitia lor. Prin urmare câmpul biofizic conține foarte multe informații care nu sunt conținute în genom. Mai mult, câmpul biofizic poate controla expresia genei. O consecință naturală a acțiunilor psihotronice a fost dezvoltarea la practicienii psihotroniști a unei evoluții în câmpurile lor morfogenetice. Prin exersarea tehnicilor psihotronice de către corpul biofizic, câmpurile morfogenetice din care este alcătuit vor evolua si vor deveni conștiente (conștiența primară). Cu o practică lungă, aceste câmpuri devin autoconștiente (conștiență înaltă), Acest proces permite obținerea unor puternice abilitați psihotronice, dar mult mai important, ar putea conduce ca psi-operatorul să fie capabil sa comute aceste gene între cele doua poziții on si off. Sănătatea și gerontologia (știinta prelungirii vieții active) sunt influențate de aceste descoperiri.

Posibilitatea influențării la distanță prin folosirea unor generatoare psihotronice care amplificau capacitățile psihice ale paranormalilor a fost o direcție abordată de savanții sovietici.

Specialiștii în psihotronică au stabilit că o altă tehnică posibil de aplicat pentru a determina, de exemplu, un individ devenit indezirabil sa se sinucidă este sugestia pentru a-i inhiba reflexul de apărare. Astfel, se perturbă biocâmpul individului si se induce o stare depresivă acută, dar și de euforie, care dă un curaj deosebit. Aceste stări se instalează brusc, deci "atipic", iar subconștientul individului nu se poate apăra. Dacă, pe acest fond, i se transmite - tot sugestiv - mesajul subliminal de a-și lua viața, rezultă... crima perfectă.[4]

Bioenergii. Relația materie – spirit.[5][modificare | modificare sursă]

Creierul se poate modifica prin folosire. Pot fi micșorate reacțiile lui sau intensificate fără limite, posibilități actualmente doar bănuite. Am dobândit un patrimoniu genetic educativ și cultural ce poate fi transcens prin experiența directă, dacă aceasta este bine condusă. Fizicianul Reynold Johnson spune că atunci când puteri paranormale ca „telepatia, clarviziunea, premoniția sunt dobândite de ființa umană prin evoluție spirituală, nu este exagarat să spunem că limitele universului uman sunt lărgite la infinit și că omul devine un supraom,un zeu...” Toate cercetările asupra energiilor „psi” scot în evidență realitatea acestora. Prof. Olivier Costa de Beauregard, fizician, a explicat cum privește el parapsihologia: „Veți fi surprinși auzind un fizician care declară că ia in considerare parapsihologia nu în funcție de cazuri spontane, ci ca o concluzie a unei reflecții asupra simetriei interne a disciplinelor de care se ocupă: relativitatea si mecanica cuantică”.

Cum spunea și M Jourdain, fizica modernă este pe cale de a-și da seama că se raportează la Spirit.
Fizica secolului XX (relativitatea, cuantică) precum și alte știinte au ca noutate faptul că tratează materia din punct de vedere spiritual.

Oamenii de știință cehi Zdenek Rejdak si Karel Orbel afirmă: „omul si toate ființele vii posedă o energie specială care a fost ignorată până acum în Occident. Pe acestă bioenergie sau energie psihotronică pare să se bazeze fenomenul de psihokinezie; ea ar putea fi și cauza efectului radiestezic și aparent se poate trage concluzia că ea intervine în toate fenomenele psihice”. Bioenergia a fost cunoscută încă din antichitate. Chinezii spuneau că omul este în legătură cu energia vieții ce umple tot Universul. Reicenbach a denumit-o energie odică, iar Blondot energie X. Oamenii de știință ruși preferă denumirea de energie bioplasmatică, iar cei cehi de energie psihotronică. Fizicianul Harris Walker sugerează că particulele elementare se comportă ca și când ar fi guvernate de o forță organizatoare. Fizica cuantică demonstrează că natura este un ansamblu indivizibil, unde totul este în relație: totalitatea universului este prezentă oricând și oriunde. In acestă privință există o analogie frapantă: cel al hologramei. Astfel dacă se rupe o bucată dintr-un negativ holografic pentru a-l pune sub un proiector laser, nu se va obține o parte a imaginii, ci imaginea intreagă. De aici rezultă că imaginea întreagă a fost înregistrată pretutindeni pe placa holografică, în așa fel încât fiecare părticică a plăcii (negativul holografic) reflectă totalitatea.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA –PRECIZARI PRIVIND ROLUL PSIHOLOGIEI STIINTIFICE IN RAPORT CU PRACTICILE NON-STIINTIFICE
  2. ^ Radu Botez –Războiul parapsihologic, extrase/sinteze din articolul publicat in Revista ElyStar OnLine de Parapsihologie si Astrologie - www.parapsiholog.ro/contact/și www.elystar.ro
  3. ^ Sinteză a articolului scris de col. dr. Emil Străinu în ziarul Cronica Română din 11 nov 2006 – www.cronicaromana.ro
  4. ^ Miliardarul Anghelescu împins să se sinucidă, 28 martie 2006, newspad.ro
  5. ^ Din articolul „Unde știința se întâlnește cu religia” postat la adresa web www.holism.ro/

Vezi și[modificare | modificare sursă]