Mike Varshavski

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mike Varshavski
Date personale
Născut (34 de ani) Modificați la Wikidata
Saransk, RSFS Rusă, URSS Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiemedic de familie[*]
youTuber Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiChatham Borough[*][[Chatham Borough (borough in Morris County, New Jersey, United States)|​]][2] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză
limba rusă Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materNew Dorp High School[*][[New Dorp High School (high school in New York, United States)|​]]
New York Institute of Technology College of Arts & Sciences[*][[New York Institute of Technology College of Arts & Sciences |​]]
New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine[*][[New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine (Medical school in New York, United States)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Prezență online

MikhailMikeVarshavski, DO[3] (în rusă Михаил Варшавский; n. , Saransk, RSFS Rusă, URSS), cunoscut de obicei ca Doctor Mike, este un medic de familie american de origine rusă, și celebritate a Internetului⁠(d). Contul său de Instagram a devenit viral⁠(d) după ce a participat la numărul din 2015 al listei „cel mai sexy doctor în viață” al companiei BuzzFeed și a revistei People. Are un canal YouTube pentru divertisment cu tematică medicală.[4]

Tinerețe[modificare | modificare sursă]

Varshavski s-a născut pe , în Saransk, Rusia, într-o familie de evrei.[5][6] Tatăl său era medic, absolvent al Institutului de Medicină nr. 3 din Moscova⁠(d),[7] în timp ce mama lui era profesoară de matematică. Când avea șase ani, el și familia lui au emigrat în Brooklyn.[8] În Brooklyn, mama lui a fost nevoită să măture podele pentru salariul minim, în timp ce tatăl său a urmat pentru a doua oară facultatea de medicină.[8]

Varshavski a primit porecla „Doctor Mike” în timpul anilor de liceu de către prietenii care veneau la el pentru accidentări legate de sport, știind că tatăl lui Varshavski este medic.[9] După ce a văzut relația tatălui său cu pacienții săi, a vrut și să devină medic.[10] S-a înscris la New York Institute of Technology⁠(d) și a fost acceptat pentru un program de studii accelerat, de șapte ani, pentru o diplomă de licență în științele vieții⁠(d) și o diplomă de medic (doctor în medicină osteopatică) la finalizarea programului de licență. În 2014, a început rezidențiatul la programul de medicină de familie la Overlook Medical Center⁠(d) din cadrul Atlantic Health System⁠(d)[11] pe care l-a finalizat în 2017. În primul său an în program, mama lui a murit de leucemie.[10] După aceea, el a hotărât să se mute înapoi cu tatăl său.[10][12]

Carieră[modificare | modificare sursă]

La începutul lui 2012, Varshavski a început să folosească Instagram pentru a-și documenta viața de student la medicină și pentru a combate ideea că „nu poți avea o viață personală la facultatea de medicină”.[10][13][14]

Varshavski a atras atenția presei în august 2015, când Buzzfeed⁠(d) a publicat un articol despre el, intitulat „Um, You Really Need To See This Hot Doctor And His Dog” („Ăă... chiar trebuie să-l vedeți pe doctorul ăsta mișto și pe câinele lui”), care i-a evidențiat aspectul plăcut și relația cu câinele său, un husky pe nume Roxy.[15] În noiembrie, revista People l-a numit „cel mai sexy doctor în viață” în numărul său Sexiest Man Alive,[11] popularizându-i contul de Instagram.[5] La acea vreme, el locuia în Staten Island.[5]

La sfârșitul anului 2015, Varshavski a înființat o fundație, Limitless Tomorrow, pentru a oferi burse studenților, pentru care a strâns bani scoțând la licitație apariții împreună cu el în conturile sale de socializare.[14][16] În ianuarie 2016, aplicația de întâlniri Coffee Meets Bagel a colaborat la o tombolă de 10 USD pentru o întâlnire cu Varshavski; campania a strâns 91.000 de dolari pentru fundația sa.[17]

În 2017, la un an după ce și-a lansat canalul YouTube, Varshavski a susținut un TEDx Talk despre „Epidemia expertului de tip «le știu eu pe toate»” la un eveniment TEDx MonteCarlo. Videoclipul acelui discurs a fost vizionat de aproape 2 milioane de ori.[18] În 2018, după rezidențiat, s-a angajat la Chatham Family Medicine, un cabinet de familie asociat cu Atlantic Health System⁠(d), aflat în Chatham, New Jersey⁠(d).[19]

Pe , [20] când a împlinit 31 de ani, Varshavski a călătorit la Miami pentru a participa la o petrecere pe plajă la care au participat și o serie de alte persoane fără măști, în timpul pandemiei de COVID-19. Imaginile de la eveniment au fost postate pe Instagram și au devenit virale, în special pe Reddit.[21] Pe 18 noiembrie, Varshavski a încărcat pe un canal terțiar (neconectat cu canalul său principal) un videoclip în care își cerea scuze: „am greșit. [...] Trebuie să mă comport mai bine.”[22] Prezența sa la petrecere a fost criticată de mai mulți profesioniști medicali într-un articol publicat pe Medscape⁠(d).[23]

Filantropie[modificare | modificare sursă]

În iulie 2019, Varshavski a sensibilizat organizația umanitară Salvați inima unui copil⁠(d), postând o fotografie cu cel de-al 5000-lea pacient al organizației în timpul unei călătorii în Israel.[24]

În martie 2020, el a donat măști N95⁠(d) în valoare de 50.000 de dolari, în contextul penuriilor de materiale cu care se confrunta personalul medical din cauza pandemiei de COVID-19.[25]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Varshavski a câștigat premiile Webby 2020⁠(d) pentru educație și descoperire, precum și pentru sănătate și fitness la categoria Social.[26]

An Lucrare Categorie Premiu Rezultat Ref.
2018 Doctor Mike Sănătate și bunăstare Premiile Shorty Nominalizare [27]
2019 Doctor Mike Breakout YouTuber al anului Premiile Shorty Nominalizare [28]
2020 Doctor Mike Educație și descoperire Premiile Webby Câștigat [26]
Doctor Mike Sănătate și fitness Câștigat
2021 Doctor Mike Sănătate și bunăstare Premii Streamy Câștigat [29]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://doctorsthatdo.osteopathic.org/doctors-that-do/doctor-mike, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://findadoctor.atlantichealth.org/provider/Mikhail+Varshavski/639510, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ „Dr. Mikhail Varshavski, DO”. Chatham, NJ - Family Medicine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Perelli, Amanda (). „A day in the studio with YouTube star Doctor Mike, who now has 4 million subscribers after gaining initial fame for being attractive on Instagram”. Business Insider. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ a b c Lahmers, Jennifer (). „Meet People magazine's sexiest doctor alive”. WNYW. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Liphshiz, Cnaan (). „Doctor Mike treats Birthright participant on Israel-bound flight”. Times of Israel (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Archived copy”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ a b „The Real-Life Dr. McDreamy”. The Doctors. . Arhivat din original (video) la . Accesat în . 
  9. ^ Riley Banner, Nicole (). „14 Things To Know About Dr. Mike, NYC's Most Eligible Bachelor”. Elite Daily. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ a b c d Steinhilber, Brianna (). „The 'Hot Doctor's' prescription for building a successful brand”. NBC News. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ a b Willett, Megan (). „The 'Sexiest Doctor Alive' has 1 million Instagram followers and wants to find love”. Business Insider. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ Lord, Emma (). „Who Is Dr. Mike Of The Hot Doctor Instagram? Here Are 6 Things You Didn't Know About Him”. Bustle. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Lewak, Doree (). „Hot doctor's patients don't care that he's taken — they still hit on him”. New York Post. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ a b Street, Mikelle (). „Instagram Secrets of the Sexiest Doctor Alive”. New York Magazine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ Tully, Kaelin (). „Um, You Really Need To See This Hot Doctor And His Dog”. BuzzFeed. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ Koman, Tess (). „ALERT: IRL McDreamy Is Auctioning Off a Date Right This Moment”. Cosmopolitan. Arhivat din original la . Accesat în . 
  17. ^ PETERSEN, VICKI MARTINKA (). „DO leverages social media popularity to raise funds”. The DO. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ „The epidemic of the "I Know All" expert”. YouTube. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „Transcript: Chasing Cancer”. Washington Post (în engleză). . ISSN 0190-8286. Arhivat din original la . Accesat în . 
  20. ^ „Dr. Mike: Man dubbed Instagram's hottest doctor slammed for partying without mask”. www.msn.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  21. ^ 'Sexiest doctor alive' slammed for flouting COVID rules”. NewsComAu (în engleză). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ „Admitting When I'm Wrong. - YouTube”. www.youtube.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ Frellick, Marcia (). „Celebrity Doctor Chastised After Maskless Boat Party Photo”. Medscape. Arhivat din original la . Accesat în . 
  24. ^ Barak, Naama (). „Dr. Mike pays Save a Child's Heart 5,000th patient a visit”. Israel21c. Arhivat din original la . Accesat în . 
  25. ^ Peele, Anna (). „YouTube's Dr. Mike Varshavski Is Using Internet Fame—and Hot-Doctor-Ness—to Battle COVID-19”. Men's Health. Arhivat din original la . Accesat în . 
  26. ^ a b Kastrenakes, Jacob (). „Here are all the winners of the 2020 Webby Awards”. The Verge (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  27. ^ „Dr. Mike - 10th Annual Shorty Awards”. Shorty Awards. Arhivat din original la . Accesat în . 
  28. ^ „Dr. Mike - 11th Annual Shorty Awards”. Shorty Awards. Arhivat din original la . Accesat în . 
  29. ^ „11th Annual Streamy Nominees”. The Streamy Awards (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]