Michael Wiringi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Michael Wiringi

Michael Wiringi timpul unui meci între echipa lui, CSM Baia Mare, și rivala CSM București în 2015
Date personale
Născut (38 de ani)
Hawera, Noua Zeelandă
Cetățenie România
 Noua Zeelandă Modificați la Wikidata
Ocupațiejucător de rugby în XV[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Înălțime1.78 m
Greutate88 kg
Sportrugby
ClubRomânia Știința Baia Mare
EchipaRomânia România
Pozițiemijlocaș la deschidere

Michael „Mike” Wiringi (n. 1 august 1985, Hawera, Noua Zeelandă) este un jucător de rugby în XV profesionist neo-zeelandez care joacă pentru echipa națională a României. Evoluează ca mijlocaș la deschidere.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a născut și s-a crescut în Hawera, în Insula de Nord de Noua Zeelandă, unde s-a apucat de rugby. A jucat pentru echipa U23 de North Harbour, lângă Auckland, apoi pentru echipa B din regiunea Northland, unde a fost pregătit de fostul „All Black” Walter Little.[1] S-a întors în Hawera pentru ca tatăl său era bolnav și a evoluat pentru echipa Eltham-Kaponga în liga regiuni Taranaki. În aceasta perioadă, a văzut un anunț prin care un club românesc caută jucători. În martie 2012 Michael Wiringi a semnat cu CSM Știința Baia Mare.[2] A fost și selecționat în echipa de dezvoltare Lupii București.

În 2015 a devenit eligibil la națională a României, conform criteriilor World Rugby.[3] Și-a făcut debutul în iunie 2015 la finala Cupei Natiunilor World Rugby cu Argentina A, pe care „Stejarii” au câștigat-o.[4] A participat la Cupa Mondială de Rugby din 2015, fiind titular la meciul cu Irlanda și la cel cu Canada.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Dave Williams (). „Hawera boy will have mum's support at World Cup”. 3 News (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Michael Wiringi și Ionuț Botezatu și-au prelungit contractele cu Știința Baia Mare”. Sport Clasic. . 
  3. ^ Mirela Basescu (). „Moda "implanturilor" prinde și la "stejari". România va ataca Cupa Mondială de rugby din Anglia cu cinci jucători naturalizați: 3 sud-africani, un neozeelandez și un tongalez”. ProSport. 
  4. ^ „România a câștigat World Nations Cup! "Stejarii" au învins Argentina Jaguars, scor 23-0. Cătălin Fercu a fost desemnat jucătorul turneului”. ProSport. . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]