Magazin virtual

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Un magazin virtual este un website destinat vanzarii de produse si servicii. In cele mai multe dintre cazuri, magazinul online reprezinta o platforma pe care sunt adaugate produse. Aceste produse pot fi accesate si cumparate cu ajutorul carții de credit. Pe magazinele online complexe utilizatorii pot selecta modalitatea de plata: card de credit, transfer bancar, ramburs si modalitatea de transport: posta, curier, avion etc.

Magazinul virtual are ca scopul prezentarea si vinderea unor produse. Exista posibilitatea realizarii unor magazine virtuale pe platforme e-commerce free ca de exemplu: Open Cart, Magento, Woocommerce, Presta Shop.

Majoritatea comerciantilor mari, corporatiile sau Brandurile, isi dezvolta propriile departamente de programare web si isi creeaza magazine virtuale folosind solutii e-commerce avansate. Din aceasta categorie amintim: Adidas, Puma, Boss, Nike etc. Astfel de magazine virtuale prezinta o multitudine de instrumente care ajuta userii/clientii sa ia decizii importante cu privire la comenzile lor.

Magazinele online avansate au CRM-uri, sisteme de management al clientilor. Astfel, magazinele online identifica clientii noi, sau clientii fideli. Majoritatea magazinelor online ofera discounturi clientilor fideli, discounturi care se pot face direct, printr-o reducere de pret sau printr-un coupon procentual(de exemplu 10% reducere) sau numeric(de exemplu -40 lei).

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Magazine virtuale Magazine virtuale MultiLanguage