Howard Webb

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Howard Webb în martie 2011

Howard Webb (n. 14 iulie 1971, Rotherham, comitatul South Yorkshire) este un arbitru internațional de fotbal din Marea Britanie. El a arbitrat finala Campionatului Mondial de Fotbal 2010 dintre Olanda și Spania meci care s-a încheiat cu scorul de 1 - 0 în favoarea Spaniei.

Date biografice, carieră[modificare | modificare sursă]

Webb a fost polițist și a început cariera de arbitru în anul 1989, când a arbitrat în liga locală. Din anul 1983 este arbitru de margine (linie) în liga Northern Counties East Football League, iar din anul 1996 arbitrează în meciurile de fotbal profesionist. În octombrie 2003 debutează în prima ligă engleză, el va arbitra meciuri din cadrului campinatului național englez, iar pentru titlul de supercup, finala care a avut loc în anul 2005 între echipele engleze Chelsea și Arsenal care s-a terminat cu scorul de 2:1 în favoarea lui Chelsea. La 8 iulie 2010 Webb a fost numit arbitru șef la meciul final al Cupei Mondiale,in care s-au întilnit echipele Olanda și Spania .El a devenit primul arbitru englez numit la finala Cupei Mondiale ,dupa ce Jack Taylor a arbitrat finala intre Olanda și Germania în anul 1974.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Howard Webb este căsătorit cu Kaye Webb , are 3 copii : Holly ,Jack și Lucy .Pe lingă activitatea de arbitru ,Webb este sergent în departamentul de poliție din South Yorkshire .

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Howard Webb