HC Odorheiu Secuiesc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
HC Odorheiu Secuiesc
Informații generale
Nume complet Handbal Club Odorheiu Secuiesc
Nume precedent(e) Junior Kézilabda Club
Data fondării 2005
Culori         
Arena Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc
(1.300 locuri)
Campionat Liga Națională
Finanțator Ungaria Székely Medvék
Președinte Ungaria Attila Verestóy
Antrenor România Vlad Caba
Echipament
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Acasă


HC Odorheiu Secuiesc este o echipă profesionistă de handbal masculin din Odorheiu Secuiesc, care joacă în Liga Națională. Ea are în palmares 1 titlu de vicecampionă a României

Istorie[modificare | modificare sursă]

Clubul Sportiv Handbal Club Odorheiu Secuiesc a fost înființat în anul 2005, și a fost construită pe echipei de juniori ai Clubului Sportiv Școlar care a câștigat titlul național în ediția 2004-2005. Din anul 2006 denumirea clubului a fost schimbat în Handbal Club Odorheiu Secuiesc. Prin înscrierea echipei în Divizia A, a campionatului național, Odorheiu Secuiesc, unde handbalul are tradiție încă din anii 1930, vrea să redevine în elita handbalului românesc. Pe parcursul anilor la echipa din Odorhei au jucat: Sándor Nagy, Ernő Páhán și Ferenc Danis, componenți ai lotului național în anii 50, Árpád Barabás, Zoltán Csavar, Csaba Bartók, Ferenc Ilyés.

În ediția de campionat 2005/2006 echipa a evoluat în seria de vest a Diviziei A, ocupând locul șase. Lotul echipei era alcătuit numai din jucători tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani, având cinci jucători la lotul de tineret și un jucător la lotul de juniori. Echipa joacă partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, cu o capacitate de 1.300 de locuri. Pe parcursul campionatului a fost realizată pagina de web a clubului (szkc.ro), precum și o emisiune TV de 30 de minute, intitulată Magazin de Handbal, difuzată pe postul local și la 12 posturi din județul Harghita.

Pentru ediția de campionat 2006/2007, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost promovarea în Liga Națională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv lotul a fost întărit cu patru jucători cu experiență. Totodată în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar au înscris cu patru echipe în campionatele de juniori, pentru a asigura în continuare jucători tineri pentru echipa de seniori. La sfârșitul campionatului, HC Odorhei a câștigat seria C cu 21 de victorii și trei înfrângeri.

Pentru ediția de campionat 2007/2008, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost menținerea echipei în Liga Națională. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv a fost numit în funcția de antrenor Constantin Ștefan (campion național cu Dinamo București), iar lotul a fost întărit cu zece jucători cu experiență. Echipa a întrecut mult așteptările, în toamnă fiind liderul Ligii Naționale după etapa a șaptea, iar în final clasându-se pe locul șase. Totodată, echipa a doua, bazată pe tinerii din zonă, a fost înscrisă în Divizia A.

Pentru ediția de campionat 2008/2009, obiectivul stabilit de către conducerea clubului a fost calificarea într-o cupă europeană și calificarea în semifinala Cupei României. Obiectiv pentru care au fost legitimați încă șase sportivi.

Palmares[modificare | modificare sursă]

Lotul de jucători[modificare | modificare sursă]

Număr Nume Naționalitate Poziție
16 Ionuț Ciobanu România Portar
01 Szilárd Orbán România Portar
01 Levente Szabó România Portar
19 Ferenczi Botond România Inter stânga
13 Damjan Blečić Serbia Inter stânga
04 Erwin Feuchtmann Germania Inter dreapta
26 Majnov Lazo Republica Macedonia Inter dreapta
11 Huba Tálas România Pivot
08 Adrián Sipos România Pivot
22 Gheorghe Irimiescu România Pivot
00 András Szász România Pivot
03 Răzvan Vlad România Extremă stânga
06 Attila Komporály România Extremă stânga
52 Chike Onyejekwe România Extremă stânga
05 Andrei Mihalcea România Extremă dreapta
14 Alin Câmpan România Extremă dreapta
17 Goran Kuzmanoszki Republica Macedonia Coordonator

Legături externe[modificare | modificare sursă]