Galeazzo Frudua

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Galeazzo Frudua
Date personale
Născut1964 (60 de ani) Modificați la Wikidata
Albizzate, Lombardia, Italia Modificați la Wikidata
Cetățenie Italia Modificați la Wikidata
Ocupațieconstructor de instrumente muzicale[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba italiană Modificați la Wikidata

Galeazzo Frudua este un lutier italian, constructor de chitare solo și bas, realizator de amplificatoare de concert, expert Beatles și profesor de construcții de chitare.

Ani timpurii[modificare | modificare sursă]

Muzician la începutul carierei sale, Frudua a apărut în mai multe emisiuni în diferite programe pe unele canale majore italiene. Apoi a urmat Școala internațională de lutieri din Cremona, cunoscută în Italia, mai ales, sub acronomiul IPIALL.

În anii 1980, a început să lucreze ca lutier, construind chitare electice și semi-acustice. Apoi, în septembrie 1988, a fondat propriul său atelier, în Imola, "Frudua Guitar Works." Pornind inițial cu repararea de chitare, Frugua s-a specializat ulterior în construirea de chitare unicate și de serie mică.[1]

Întreprinzător[modificare | modificare sursă]

În primii zece ani de la fondarea companiei sale, instrumentele produse de Frudua au devenit foarte cunoscute și admirate în Italia, întrucât au fost folosite la acompanierea multor muzicieni de valoare italieni. Printre ei se numără și Eros Ramazzotti, Orchestra Ennio Morricone, Laura Pausini, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Zucchero, Nek și mulți alții.


Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]